Vill du ta ditt bloggande till en professionell nivå, men hålls tillbaka av begränsande bloggplattformar och krånglig teknik? Då är den här kursen för dig. Lär dig allt du behöver veta för att själv bygga och designa din drömblogg, så att du kan bli kreativare, proffsigare och självständigare i ditt bloggande!

 

louise stigell

Rätta sig efter en annan plattforms regler. Vara missnöjd med amatörmässigt bloggutseende. Inte ha kontroll över sin sajt och vad som visas på den. Flytta till eget domän och trixa med webbhosting och Wordpress-installation. Jämföra tusentals bloggdesignmallar och pilla med CSS. Få panik över sajthaveri, uppdateringar och obegriplig kod...

Känner du igen dig?

Detta har har varit min vardag i många år. 

Jag vill inte ens tänka på hur mycket tid den tekniska delen av bloggandet har stulit från mig. Hur många raseritårar jag gråtit över att inte få saker att funka som jag vill. Hur frustrerad jag varit över att inte kunna få igenom min vision och mina idéer. 

Kanske sitter du i samma sits? Du känner dig begränsad av din nuvarande bloggplattform och längtar efter mer kreativ frihet. Du vill ha full kontroll över hur din sajt ser ut och fungerar. Du har idéer och ambitioner, och vill ta nästa steg i din bloggkarriär. 

Men du fruktar samtidigt för din psykiska hälsa om du skulle slå dig fri, köpa ett domän och bygga din nya blogg. Kanske är du rädd att tekniken ska överväldiga dig, eller att du inte ska få till ett proffsigt utseende på din blogg.

Oro dig inte...


Du kan ta makten över din blogg

Du kan bli självständig i ditt bloggande, utan ångest och frustration.

Du kan förverkliga din drömblogg, och ingjuta den med din personlighet och kreativitet.

Du kan gå från tanke till handling med dina idéer: ett proffsigt receptarkiv, en webbshopp, en emailklubb, ett annonssamarbete, eller bara att kunna placera bilder exakt hur du vill på din sida.

Du kan göra allt detta tack vare en plattform jag upptäckte för ett drygt halvår sedan, blev blixtförälskad i, och nu använder för alla mina sajter och bloggar: Squarespace

Med Squarespace bygger och designar du en ny webbsida på timmar istället för dagar.

Med Squarespace komponerar du tjusiga blogginlägg, med bildgallerier, knappar, textrutor, formulär och allsköns andra interaktiva funktioner, på rekordsnabb tid och utan att behöva skriva en enda rad kod.

Med Squarespace kan du äntligen ägna dig åt de aspekterna av bloggandet du älskar, och slippa resten. 

(För att lägga alla korten bordet: Jag är inte sponsrad av Squarespace. Jag är en helt vanlig, tacksam och lycklig användare som verkligen älskar plattformen. Så du behöver inte vara misstänksam, okej?)

Den här sidan du är på nu? Den byggde jag ihop med drag-and-drop-byggstenar på typ en kvart. Kan knappt beskriva frihetskänslan jag känner jag när jobbar i Squarespace. Det är natt och dag jämfört med när jag meckat runt i Wordpress.

Jag vill att du ska få uppleva samma upprymdhet, lättnad och lycka när du jobbar med din blogg. Och jag vill hjälpa dig igenom hela processen från start till slut. Från att du startar ditt Squarespace-konto och eventuellt importerar din befintliga blogg, till att hitta din visuella stil och förverkliga den i din bloggdesign.

När du är klar med kursen kommer du att ha byggt, designat och lanserat din nya blogg helt på egen hand, och dessutom känna dig tillräckligt hemma i Squarespace för att kunna förverkliga alla dina idéer snabbt och smidigt.

Ta makten över din bloggkarriär och bygg din drömblogg nu!


Kursinnehåll

webbkurs bygg din drömblogg kursinnehåll 1
webbkurs bygg din drömblogg squarespace kursinnehåll

Den här kursen är för dig som...

  • Har bloggat ett tag, på till exempel Blogger eller med Wordpress, och är redo att flytta till eget domän och ta din blogg till nästa nivå.
  • Planerar att starta en helt ny blogg, och vill ha maximal kontroll och frihet över den.
  • Är sugen på att nylansera din blogg, men drar dig för det för att du tror att du inte är tillräckligt tekniskt eller grafiskt begåvad.
  • Är digital entreprenör och vill lära dig verktyg som låter dig snabbt förverkliga dina idéer med proffsigt resultat.
  • Inte har tid att sätta dig in i komplicerade system och program, utan hellre vill ha en smidig genväg och hjälp längs vägen.
  • Inte vill vara beroende av någon annan för att kunna bygga, designa, ändra i och administrera din sajt.
  • Tar ditt bloggande och digitala entreprenörskap på allvar och är redo att investera i dig själv.

 


Frågor & svar

Hur går jag kursen?

Online, och precis när och i vilken takt du vill!

När och hur länge får jag tillgång till den?

Direkt efter ditt köp, och därefter resten av ditt liv. Och du har då även tillgång till alla uppdateringar och nya versioner jag släpper av kursen.

Behöver jag kunna HTML, CSS eller några andra programmeringsspråk för att ha nytta av kursen?

Nope! Den här kursen är för dig som inte vill behöva ha något med kod att göra, och ändå ha maximal kontroll och frihet i ditt sajtbygge.

Hur lång tid tar det att gå igenom kursen?

Det beror på i vilken takt du vill jobba. Du kan bli klar på en dag, eller en månad. Värt att veta är dock att Squarespaces gratis testperiod är 14 dagar, så det är ett bra riktmärke.

Vilka resultat kommer kursen hjälpa mig nå?

När du gått klart kursen kommer du att ha byggt och designat en helt ny sajt/blogg, och dessutom ha verktyg och kunskap som gör att du kan genomföra dina kreativa idéer snabbare och proffsigare. Du kommer också känna dig hemmastadd i Squarespace och kunna fortsätta driva din blogg med förnyad energi och inspiration.

Vad händer om jag saknar något i kursen?

Då lämnar du en kommentar eller mailar dina önskemål till mig, så ser jag till att kursen fyller dina behov och att du får ut mesta möjliga av den. 

Skulle du trots det märka att kursen inte är för dig så har du också rätt att få alla dina pengar tillbaka inom 30 dagar. Såklart. =)


OBS! Du vet väl att du har rabatt på priset om du är Lugnochfinbrev-prenumerant? Gå med nedan så hittar du din rabattkod i välkomstmailet. <3