Det här är alltså jag, Louise.

En 30-something tjej från Stockholm som emigrerat till sambons hemstad Gävle för att leva småstadsliv.

Jag jobbar som skribent, webbutvecklare och digital strateg. Men mest tid lägger jag på mitt bloggande.

Jag har ett mission, och det är att stötta, peppa och lyfta andra bloggare och onlinekreatörer. Särskilt de som liksom jag är lite känsliga, folkskygga, och inte känner att de passar in i konventionerna.

Som introvert känner man sig ofta i underläge: i skolan, på jobbet, i relationerna och särskilt som egenföretagare. Jag har själv kämpat i uppförsbacke i hela mitt liv för att orka med, passa in, och hitta min grej. Det var när jag upptäckte bloggen för sisådär tio år sen som jag fattade var jag hörde hemma.

Jag har alltid älskat att skriva, skapa och hänga på internet. Har haft en massa saker att säga, och längtat efter meningsfulla diskussioner med likasinnade. Tack vare bloggandet fick jag allt det och mer därtill.

När jag startade lugnochfin 2009 handlade den mest om sånt som fick mig att må bra: mindfulness, ekologisk livsstil, yoga, psykologi och personlig utveckling. Genom åren har bloggandet fått större och större plats i mitt liv. Idag är den basen för allt jag gör. Genom den kan jag uttrycka mig kreativt, bygga relationer, underhålla och inspirera människor.

Som ett resultat har jag också blivit självlärd inom en himla massa områden: copywriting, webbdesign, programmering, marknadsföring, hur man skriver pitchmail, hur man nätverkar utan att behöva trängas med främlingar på en fest, hur man håller femtioelva bollar i luften utan att bli galen, och allt annat som är bra att ha för att kunna göra karriär över internet.  

Därför känner jag mig mer eller mindre skyldig att föra detta vidare till mina medsystrar och bröder. Så att de som vill göra samma resa har verktygen, kunskapen, peppen och inspirationen att göra det. 

Det är det som den här bloggen är till för. 

Övrig kuriosa om mig:

  • Jag plöjer pinsamt mycket tv-serier.
  • Jag är utbildad speldesigner och har varit übergamer sen 80-talet.
  • Jag är hobbyskådespelare.
  • Jag spelar piano, gitarr och sjunger.
  • Jag får panikångest av taklampor, ostämda gitarrer, tunnelbaneträngsel och högljudda tonårsgäng.
  • Jag tar gärna så långa och varma bad att jag blir suddig i kanterna.
  • Jag blir orimligt förtjust varje gång jag ser en fågel, vilken fågel som helst.

Ny här?

Välkommen ju! Vet du inte var du ska börja riktigt? Här är några "best of"-inlägg:


Följ bloggen!

Om du gillar vad du ser här så föreslår jag att du följer bloggen via Bloglovin eller RSS. Då missar du inga inlägg. ;)


Följ mig

Det hade också varit kul att hänga med dig i sociala medier. Du hittar mig främst på Facebook, Twitter och Instagram. Men jag pinnar också en och annan fågelbild på Pinterest ibland.