Nytt favoritmärke: c/o Gerd

Jag älskar som bekant ekologisk hudvård. Mycket tillverkar jag själv eller använder råvaror som de är. Tvättar ansiktet med bara rasullera eller olivolja och återfuktar med egenkomponerade oljeblandningar.

Men vissa produkter är komplicerade att göra själv, eller blir inte lika bra. Då tycker jag det kan vara svårt att hitta bra märken som uppfyller min kravspec: Ekologiskt, så få ingredienser som möjligt, parabenfritt, silikonfritt, mineraloljefritt, inga parfymer eller för stark doft, och helst inte för dyrt. 

IMG_1608.jpg

 

Några produkter som jag brukar köpa istället för tillverka är duschtvål, lotion och deodorant. Och nu har jag upptäckt ett nytt märke jag verkligen älskar: c/o Gerd! Det här är inga sponsrade länkar, bara min ärliga rekommendation. Jag brukar veckohandla mat på MatHem, (inte heller sponsrat, MatHem älskar jag över allt annat), och det finfina är att de har en massa c/o Gerd-produkter. Alltså slipper jag springa runt till olika hälsokostbutiker eller shoppa i fem olika webbshoppar för att få hem mina favoritgrejer.

Deodoranten

Det är tack vare Hannah på Naturligt Snygg som jag upptäckte denna, och det är jag evigt tacksam för. Jag har testat många naturliga, ekologiska deos innan, (även testat att tillverka några egna), och aldrig varit riktigt nöjd. Närmast kom Dr. Organic med sin kokosdeo. 170 spänn kostar denna från c/o Gerd, men det är den värd. Doftar typ skog och örter, och den funkar verkligen. Nu går jag aldrig mer tillbaka till Nivea-deon med aluminium och parfym.

Badsaltet

Mitt badande har blivit en dyr vana med det här saltet. Man vill ju gärna ha i rejält med salt, men då ryker den här 140-spännsburken rätt fort. Det får gå ändå, för den luktar lagom svagt av sommar och så flyter det runt små björklöv i vattnet. I love it. 

Duschtvålen

Lite dyrt kanske att lägga 130kr på tvål. Men den är superfräsch, och det känns alltid bättre i magen att betala mer för lokala, ekologiska produkter. 

Body lotion

Det är ganska lös och lättsmord. Inte oljig alls. Och den doftar svensk lingonskog. Jag har den på handfatet p.g.a. snygg inredningsdetalj. Kostar 140kr, så jag använder väldigt sparsamt så att den ska räcka länge. Går runt och luktar på händerna hela dagarna.

 

 

 

Det här inlägget är en del av #blogg100 - en utmaning som går ut på att blogga varje dag i hundra dagar. Läs mer här!