Länkkärlek till mina medsystrar

Idag är det internationella kvinnodagen. Då vill jag passa på att lyfta andra kvinnor som inspirerar mig. Sprida lite medsysterlig länkkärlek helt enkelt. 

Här kommer en lista över andra bloggare som jag inspireras extra mycket av, och som förtjänar en massa kärlek och pepp:

Jonna Jinton

Denna människa är så ofattbart talangfull, äkta och älskvärd. Vilka bilder hon tar. Vilka känslor hon väcker. Jonnas är en av de bloggar jag fått såna må-bra-känslor av att jag lagt flera veckor på att läsa den från början till slut. Och hon har bloggat sen 2010. Hennes fotografier är de första som berört mig till tårar.

Favoritinlägg: Så många, men senast det här, där hon berättar för världen om sitt livs kärlek. Jag grät så tårarna sprutade p.g.a. så genuint jäkla lycklig för hennes skull. <3

 

Sandra Hjort

Jag "lärde känna" Sandra genom podden Bloggbusiness, där jag direkt kärade ner mig i hennes mysiga dialekt och kloka tankar. När jag sen började läsa hennes blogg och lyssna på hennes egen podcast Källan var kärleken total. Kan till stor del tacka Sandra för att jag numera bloggar mer från hjärtat och på mina egna villkor. Och hennes blogg är en daglig inspirationskälla för mig.

Favoritinlägg: Det här och det här, som handlar om hennes bloggfilosofi. 

 

Malin Wollin

Genom att läsa Malins bok En mamma blir till, och genom att följa hennes blogg, har jag fått en lika delar realistisk som eftersträvansvärd bild av hur det är att ha barn. Jag avundas och inspireras av hennes språk: hon skriver ärligt, sårbart och samtidigt så roligt att man skrattar rakt ut. Jag vill bara krama henne och aldrig släppa taget. 

Favoritinlägg: Det här från igår, som precis sätter fingret på varför jag älskar henne.

 

Maria Stigell

Det här är ingen mindre än min egen moster, som nyligen börjat blogga. Skrivit har hon alltid gjort, på det där insiktsfulla och finurliga sättet som är en ren njutning att läsa. Och hon har så många spännande och viktiga berättelser inom sig, och en förmåga att verkligen inspirera. Hon är som gjord för att blogga med andra ord. 

Favoritinlägg: Det här, som säger allt vi någonsin tänkt och känt kring fenomenet "detox". Satt och fnissade konstant p.g.a. igenkänning och fenomenala formuleringar. 

 

Johanna Alm

Jag och Johanna var nära vänner under gymnasietiden på Rytmus. Sedan dess har vi inte haft lika nära kontakt, men jag har följt hennes blogg. Inte för att jag är särskilt intresserad av 50-tal och retrostil, utan för att Johanna skriver så förbannat bra om feminism, självkänsla och om att vara mamma. Och så har hon humor. 

Favoritinlägg: Det här, om 9 gånger när det sög att vara tjej. Känner igen mig så himla mycket. Word, sister.