Vårsol och matkreation: Min påskafton

IMG_1877.jpg

Som några av er kanske minns så var jag sååå neggo inför påsken i förrgår. Planen var att skriva ett pliktskyldigt påskinlägg och be done with it. Påskafton tänkte jag spendera på soffan med en god bok och färdigmat.

Istället blev det typ tvärtom.

Vaknade upp på påskaftonsmorgonen med sådär glittrande ögon som disneyprinsessor har i filmerna.

Jag ville ut i vårsolen. Jag ville skapa mys. Jag ville stå i köket.

First order of business: påskbrunch. Rotade fram ett block tofu ur kylen, fast besluten att äntligen få till en perfekt tofu scramble:

Perfekt tofu scramble

Lyckades det? Jajjamensan. Recept kommer i veckan.

Min sambo börjar vänja sig vid att mitt liv numera är ett fotoprojekt. Med betoning på "börjar". 

Love of my life.

Efter brunchen gav jag mig ut på en liten fotopromenad. Första dagen med nästan försommarvärme. Helt ljuvligt.

Det tyckte dock även en halv miljard andra stockholmare, så det var typ kö längs gatorna. Skojar ej.

Folkmassor gör mig rejält avtänd, så jag riktade min blick åt andra håll. Till exempel på de här fina bojarna som jag är lite förtjust i:

Bojarna i Hammarby Sjöstad

Upp i ett träd där det hängde en massa små söta kottar:

Träd med kottar

Och på mig själv, avspeglad i en skitig husfasad:

Spegelbild i skitig husfasad

När jag kom hem tog jag på mig matkreatörshatten och trixade med en rawfood-efterrätt. Även detta recept kommer i bloggen snart, men här är en teaser:

Rawfood-efterrätt på g

Middagsidén var att rosta sötpotatisar, gröpa ur innehållet och blanda med liquid smoke-kryddade linser till någon slags rökig röra, som jag sen stoppade tillbaka i potatishalvorna och gratinerade med vego-ost. Det blev väl sådär. Själva röran blev god, men formatet kändes inte praktiskt. Ska jobba vidare med idéen och kanske gratinera i portobellosvampar istället. To be continued. 

Urgröpta sötpotatisar

Till slut mörknade det och jag gick runt och tände ljus.

Ljuslyktor

Vi lyssnade på Baron Banes senaste album tre gånger på raken p.g.a. orimligt bra:

Sen åt vi min tveksamma matkreation framför två avsnitt av Daredevil.

Middag framför teveserie

Kvällen urartade i ännu mer Daredevil, romdrinkar och några glas whiskey. Vi råkade kolla klart hela andra säsongen, och sen diskuterade vi den i detalj och snöade in på snygga slagsmålsscener, bra och dålig karaktärsgestaltning och Marvel-historia.

Somnade lycklig.

Blev ju en riktigt trivsam påsk ändå.