5 böcker att läsa om du är (eller vill bli) entreprenör

Idag behöver jag entreprenörspepp.Vill att det ska hända mer saker fortare med mina företag och projekt. Vill lägga nya vedträn på elden, så att säga.

Så, jag sitter och läser skitbra blogginlägg på några nyaentreprenörsbloggar jag hittat och liksom laddar mig själv. Och så tänkte jag: "Mina läsare behöver kanske också entreprenörspepp?" 

Jag tog en titt i mitt bibliotek. Och jag letade fram de böcker som mest inspirerat, motiverat och väglett mig i mitt eget entreprenörskap. De böcker som jag tycker att du ska läsa om du också drömmer om att slå dig fri och göra din egen grej.

Här har du dem:

5 böcker att läsa om du drömmer om att bli din egen:

1. Steven Pressfield - The War of Art

Steven Pressfield - The War of Art

Alla kreativa personer borde läsa den här boken. Den sätter ord på precis allt vi känner när vi kämpar för att realisera en idé eller upprätthålla en kreativ vana.

Steven beskriver det här motståndet som alltid dyker upp när man försöker skapa något, och ger konkreta tips på hur man vinner över det. Den här boken är min bibel. 

2. Sofia Amoruso - #Girlboss

Sofia Amoruso - #Girlboss

Jag läste den här boken för knappt ett år sen, och sedan dess är Sofia Amoruso min stora idol och girlcrush. Bloggade till och med om boken efteråt för att jag var så lyrisk. 

Även om man inte är det minsta intresserad av att driva ett modeimperium så kommer man få så mycket karriärpepp och inspiration av att läsa #Girlboss. 

3. Gary Vaynerchuk - Crush It

Gary Vaynerchuk - Crush It

En av de första böckerna jag läste om entreprenörskap, och en riktig klassiker. Gary Vaynerchuk är helt klart den roligaste och mest passionerade karaktären inom entreprenörsvärlden.

Seriöst, sök efter honom på YouTube och kolla på när han snackar - han är en superstar. 

4. Steven Pressfield - Do the work

Steven Pressfield - Do the Work

Den här boken läser jag varje gång jag känner mig lat, odiciplinerad och opepp, vilket händer med (alldeles för) jämna mellanrum. Och det hjälper alltid.

Alla har dåliga dagar, hur mycket man än älskar sitt jobb. Man tappar gnistan, glömmer bort sina mål och bara orkar inte. Men något magiskt vis så lyckas Steven Pressfield ge en gnistan tillbaka. 

5. Chris Guilllebeau - The $100 Startup

Chris Guillebeau - The $100 Startup

Chris Guillebeau är en annan av mina stora hjältar och förebilder. Han är också introvert, självständig, och går sin egen väg. Han vågar vara okonventionell. Och det är just det som är hans nisch, som han kallar det: "The Art of Nonconformity".

I den här boken skriver han så inspirerande och konkret om hur man designar sin karriär utefter den livsstil man vill ha. Inte tvärtom.

Vilken är den bästa entreprenörsboken du läst? Do tell!