The Oil Cleansing Method

Som jag sa i ett tidigare inlägg så planerade jag att använda olivolja mer, i hudvårdssyfte. Har gjort det nu i snart en vecka och tänkte rapportera mina resultat, samt beskriva vad jag gör och hur…Har googlat och läst mycket om olivoljans vårdande egenskaper, den har trots allt använts till det mesta, inklusive hudvård, sedan antiken. Pratas ju såklart inte så mycket om olivoljans förträfflighet i vår tid eftersom företag vill sälja dyra krämer och hudvårdsprodukter. Men när man tänker efter, vari ligger logiken att vår hud kräver kemiskt framställda produkter innehållandes ämnen vi inte ens kan uttala? Det finns så mycket lögner och propaganda inom skönhetsindustrin.

På grund av all crap vi fått höra så känns det såklart lite konstigt och fel att tvätta ansiktet med olja. Och det fungerar säkert inte på alla. Jag var fullt beredd på katastrof när jag satte igång. Men jag har använt den här metoden i en vecka nu och min hud mår strålande, och ser strålande ut. Jag har blandhy, som ibland får finnar om jag är stressad eller äter dåligt. Det skumma är att ansiktet dels kändes otroligt rent efter tvätt, (vegetabilisk olja tar faktiskt bort smink och smuts bättre än tvål), men också kändes lika rent efter att jag klappat in olja i den efteråt. Man blir inte så glansig som man skulle tro, och efter en stund så har ansiktet druckit upp oljan och känns mjuk, len och fräsch.

Metoden jag använder heter The Oil Cleansing Method och finns beskriven på den här sidan.

I den här metoden används en blandning av olivolja eller solrosolja och ricinolja. Ricinoljan skaffade jag inte förrän igår, den finns på apoteket för 40 spänn. Men fram till dess använde jag bara olivolja och det fungerade jättebra det också.

Om du liksom jag känner att din hud mår som bäst av så naturliga medel som möjligt, testa detta! Funkar det inte så funkar det inte. Men om det gör det så har du en hudvårdsrutin som är billig, miljövänlig, och som bara kommer fungera bättre och bättre ju äldre du blir. Har läst på många ställen om 50+kvinnor med strålande, rynkfri hud som har olivolja som knep. ;)