Tankar om att skapa en kurs

louise stigell

Mina inlägg kommer komma lite mer sällan de närmsta veckorna…

Anledningen? 

Jag arbetar som en dåre med min allra första kurs. En webbkurs om att bygga sin egen blogg i Squarespace.

Målet är att lansera kursen den 30:e oktober, och som vanligt när man gör något för första gången så inser man medan man håller på vilken tid allt tar. Jag satt hela gårdagen och skrev texter och planerade den exempelblogg jag bygger som case i kursen.

Den här veckan ska jag spela in massor av screencasts, samt även videos där jag pratar framför kameran. Låt mig förklara hur jag känner mig framför en videokamera: Som ett rådjur på en motorväg, med en annalkande långtradare på kollisionskurs. Som en fånge som under pistolhot ska lämna några sista ord till världen. Som en fisk på het asfalt. Som en giraff på en isbana. Ungefär så.

Utöver själva innehållsskapandet ska jag även se till så att allt det tekniska kring kursplattformen fungerar som det ska. Så att upplevelsen blir smidig för kursdeltagarna. Så att det går att köpa kursen överhuvudtaget.

Uuuuh… Det finns så mycket som kan gå fel. Men jag försöker fokusera på att skapa en så bra kurs jag bara kan. Det här är något jag längtat efter att göra väldigt länge, så att äntligen vara mitt i det känns så spännande. Det är en läroprocess. Jag lär mig av mina eventuella misstag. 

Men jag inser att jag inte räcker till för allt jag skulle vilja just nu. Jag behöver ro kursen iland. Jag behöver fullfölja mina frilansåtaganden. Och jag behöver planera det sista inför NaNoWriMo. Jag hinner inte skriva lika många blogginlägg per vecka.

Men Skrivskolan kommer fortsätta med ett inlägg per vecka, plus ytterligare nåt inlägg. Och så snart kursen är släppt bloggar jag på som vanligt igen. =)

Puh. Wish me luck... <3

P.S Såhär ser jag ut idag. Måndagspeppen förkroppsligad. ;)

louise stigell