Tankar kring att organisera recept + vad jag lagar i veckan

IMG_0259.jpg

Sedan min sambo också blev vegan för några månader sedan så har våra matrutiner blivit mer uppstyrda. Istället för att vi sitter framför varsin skärm och äter olika slags mat vid olika tidpunkter, så sitter vi numera framför samma skärm och äter samma mat, samtidigt.

Och istället för att jag lämnar mitt matlagande åt slumpen och lever på pommes hälften av veckans dagar så har jag börjat planera lite bättre. Det är så mycket roligare att laga mat åt någon mer än en själv, men också mer krävande.

För tillfället får jag min receptinspiration från tre ställen:

  • Appen Vegourmet 

Det började med att jag köpte på mig alla nummer av tidningen Vegourmet som någonsin publicerats. Matfotot i dem är out of this world och recepten förvånansvärt down to earth. Att de sedan stoppat alla sina bästa recept i en app, och att den appen är hur snygg och smidig som helst, till och med med inbyggd timer, det avgjorde saken. Så under flera veckor lagade jag inte något annat än recept från Vegourmet-appen. Och alla är supergoda. 

  • En handfull kokböcker

De jag använder mest är Vår Kokbok Vegan och Jenny Mustards New Vegan. Men där står även en rawfood-bok av Erica Palmcrantz och den ljuvliga boken Raw Fika. (OBS! Inga sponsrade länkar.)

  • Bloggar jag följer eller snubblar över

Till exempel Det Gröna Skafferiet, Jenny Mustards blogg, och nystartade Häxkitteln som jag redan hunnit laga ett recept från. Plus en del recept jag bokmärkt från serien Vegorätt.

 

Problemet med att ha det på det här sättet är att det tar ganska så mycket tid att välja ut vilka recept jag ska laga i veckan. Hade varit så skönt att ha allt på ett ställe, som i den analoga receptbok jag hade för flera år sedan men som tappats bort längs vägen.

Men orka sitta och skriva av varenda recept man hittar från internets alla hörn?

Följ louisestigells anslagstavla Om nom på Pinterest.

Min strategi nu är att försöka samla så mycket jag kan på Pinterest. De allra flesta recepten hittar jag ju online. Och de recept jag verkligen gillar som kommer från kokböcker kommer jag antagligen blogga om, och då kan jag pinna mina egna blogginlägg. ;)

Hur gör du? Har du en receptsamling, och i så fall var och hur? Inspire me please!

 

Nu till veckans matsedel!

För enkelhetens skull höll jag mig till bara recept från Det Gröna Skafferiet den här veckan. Satt och maratonläste Karolines blogg igår och pinnade i princip varenda recept till min mat-board på Pinterest. Jag ska testa dessa recept: 

Marockansk harirasoppa Falsk fiskmiddagTomatsoppa med grönsaker och pasta

Utöver dem ska jag även göra en rotsakspytt på de överblivna potatisar, palsternackor och morötter jag har i kylen, tillsammans med några bitar vegokorv. 

That's the plan! Vad lagar du för gott i veckan?