Septemberlistan

September har gått löjligt fort. Alltså verkligen. Vad har jag ens gjort den här månaden? Jag kollar igenom mitt bildbibliotek och ser att jag knappt fotat något alls. Förutom... en himla massa screenshots på boksidor. Kollar loggboken i min todo-app. Den ena utlästa boken efter den andra. 

Just det ja. Jag har läst och läst och läst. Och skrivit. Funderat. Promenerat. Gått in i mig själv, som jag brukar göra när löven börjar gulna och regnet smattra mot rutorna. Jag har haft alldeles extremt roligt, så där som bara mycket introverta personer har roligt.

Det förklarar varför tiden gått så fort. 

Månadens höjdpunkt:

När vår nyinköpta kombinerade tvättmaskin och torktumlare anlände:

Har världen någonsin skådat en vackrare maskin? 

Tack vare herr Bosch behöver jag inte längre ta hissen ner till vår creepiga källare, som jag misstänker är hemsökt, och försöka tvätta kläder i en tvättstuga med icke-fungerande maskiner och ett torkrum som är ungefär lika effektivt som om en äldre släkting andats på tvätten i två timmar.

Ibland går jag in i badrummet medan den arbetar, bara för att lyssna till ljuden, känna doften av tvättmedel och luta ryggen mot den varma skåpluckan. <3


Månadens bottenmärke:

Jag brukar nästan aldrig bli sjuk, men under september har jag mått krassligare än på länge. Konstiga halvförkylningar som bara varar en dag, spontana febernätter, huvudvärk, nackspärr och svullna halsmandlar. 

Men men. En ska inte klaga. Värre hade det kunnat vara. =)

 

MÅNADENS PROJEKT:

Mitt hemmakontor har fått sig en makeover! Väggarna som tidigare var blaskigt ljusgröna är nu djupt stormblå. Älskar flammigheten som blir av den här kalkfärgen. 

Ett stort steg på vägen mot min tänkta framtid som hemmafixare och DIY:er. 


Månadens SEGER:

Jag tog hjälp av en gammal favoritapp som jag inte använt på flera år, för att komma igång med lite hälsosamma vanor.

Och tamejtusan, det har blivit pli på både det ena och det andra:

 
Goal Streaks heter appen. Rekommenderas!

Goal Streaks heter appen. Rekommenderas!

 


Månadens om nom:

Svamp. Jag toppar typ all mat med vitlöksfrästa champinjoner varesig det passar eller inte. Och mixar in kantareller i biffar och soppor. 

Överlag: Att stå i ett stearinljusbelyst kök med ett glas vin. Laga mustig höstgryta och skära upp surdegsbröd medan höstvindarna mullrar där ute. Det har jag längtat efter hela sommaren.


Månadens favoritplats:

Mina kvällspromenader med ljudböcker i örat. Jag måste bara få uttrycka min helt osponsrade kärlek till Storytel som får ut mig på dessa timlånga vandringar varje dag, oavsett väder. Knäcker vilken hälsoapp som helst. 


Månadens läsning:

Mängder av skönlitteratur.

Bland annat har jag slukat Simona Ahrnstedts “En Enda”-triologi. Damn, den kvinnan kan skriva bra romantik. Måste jag välja en av dem så blir det sista delen i serien: En Enda Risk. 

Vidare så läste jag Malin Wollins skönlitterära debut Till Min Dotter och blev så lyrisk att jag tillägnade den ett blogginlägg.

Och så har jag läst Flora Wiströms romandebut Stanna, och blivit ganska avundsjuk. På bästa tänkbara sätt alltså. För åh vilket språk hon har och åh vad skickligt hon berättar den här historien. Är sjukt impad. Här är en av alla de sidor jag screenshottade: