Recept: Veganska chocolate chip cookies

IMG_1673.jpg

Kära bloggläsare, låt mig presentera: de enklaste och godaste veganska chocolate chip cookies jag någonsin bakat/ätit. 

Men innan jag ger dig receptet, kan vi bara ta ett ögonblick för att beundra den här ljuvliga tekoppen och lilla skålen jag hittade i helgen? På Habitat i Sickla, en butik jag sällan shoppar i p.g.a. svindyrt, fanns en hel serie med sån här rustik keramik. Och det var rabatt på det så jag slog till.

Jag samlar nämligen inte bara på teer utan även på snygga tekoppar. Just små set med tekopp + fat eller skål att ha tillhörande fika i gör mig förtjust ända in i själen. 

Så till kakorna då. De är egentligen snodda rakt av från Gröna Skafferiet. Jag testade både med jordnötssmör (som i Karolines recept) och med mandelsmör och tyckte nog att mandelsmöret blev snäppet vassare. Jag bytte också ut honungen mot agavesirap. Och hade i en nypa salt för att framhäva chokladen. Här kommer mitt formella recept:

Veganska chocolate chip cookies

(För 5-6 cookies)

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelsmör (Jag tog Monkis, med havssalt.)
  • 4 rutor hackad Lindt Madagascar
  • 1 msk agavesirap
  • En nypa salt

Instruktioner:

Du kletar helt enkelt ihop alla ingredienserna och rullar till små bollar som du sen plattar till lite och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 grader i ca. 8-10 minuter.

Sen väntar himmelriket.