Recept: Rostade kikärtssnacks

Har gått hela dagen med ett enormt kikärtssug och beslöt mig för att göra något åt saken.

Ikväll blir det rostade, grillkryddade kikärtor som snacks. Det står sig förvånansvärt väl gentemot chips, popcorn och ostbågar och annat man kan äta. Ett stort plus är att kikärtor innehåller mindre kalorier, mycket protein, mycket järn och andra mineraler och blir härligt knapriga. Ät dem ugnsvarma!

1. Blötlägg och koka kikärtor enligt anvisningarna på förpackningen. Eller köp dem på burk.

2. Sätt på ugnen på 200 grader. Häll ut kikärtorna i en ugnsform eller plåt.

3. Salta efter smak och tycke.

4. Sätt in dem i ugnen i ca. 10 - 20 minuter, beror lite på. Håll koll på dem och ta ut dem när de är gyllenbruna och rullar lätt över plåten, (vattnet inuti har dunstat bort).

5. Droppa lite rapsolja över dem och valfri krydda. Jag brukar ta grillkrydda. Blanda så att kikärtorna blir täckta i krydda.