På keltiskt humör

Outlander

Jag är en sån person som ofta snöar in på saker och har “perioder”. Med perioder så menar jag dagar eller veckor av intensiv inspiration som triggats av något jag sett eller hört.

Senast för någon månad sedan hade jag en 70-tals/hippie/bohem-period. Minns inte riktigt vad som triggade den faktiskt, men den mynnade ut i en massa filmtittande, inredningsdetaljer, några nya klädesplagg och två nya spellistor på Spotify.

Nu har jag istället blivit på keltiskt humör.

Jag blev tipsad om serien Outlander i en tidning, och där nämndes nyckelord som “Ett kvinnligt Game of Thrones”, “manlig nakenhet” och “historiskt autentiska detaljer”. Och det tackar man ju inte nej till.

Har sträckkollat Outlander i några dagar nu. Det är rätt cheesy och jag skulle inte placera det på samma kvalitetsmässiga nivå som Game of Thrones, men åååååh vad det är mysigt. Vackra Högländska miljöer, ljuv keltisk musik och en massa Skotsk/keltisk lore.

Jag känner inspirationen bubbla som sockerdricka i kroppen. Så jag letade playlists på Spotify och hittade snart precis vad jag var ute efter:

Den är musiken är lika muskelavslappnande som ett varmt bad. Mer anti-depressiv än de starkaste piller. Den är honung för själen. Den är ren magi.

Och med denna lämnar jag er åt en skön helg.