Recept: Overnight Oats

vegan overnight oats

På sistone har jag tyckt mig se fler och fler dela så kallade "overnight oats"-recept i sina bloggar.

När jag kikat på recepten har jag liksom ryggat tillbaka i skepsis. Lägga havregryn i blöt. En hel natt. Så att de löses upp och blir kalla och slemmiga. Eeeeeew... Havregryn kokar man. Havregryn ska vara varma, tänkte jag konservativt.

Men sen testade jag. Och vet ni vad? Jag hakar officiellt på trenden med kalla, slemmiga, okokta havregryn. Du borde också. 

Jag föredrar rent av havregrynsgröt på det här sättet. Det smakar fräscht och har härligt tuggmotstånd. Och det går att variera i oändlighet. Här kommer grundreceptet, och några förslag på toppings...

 

Vegan Overnight Oats

1 portion

Ingredienser:

  • 1-2dl havregryn
  • 1-2dl havremjölk, sojamjölk eller any frigging mjölk du fancyar
  • Valfri krydda, förslagsvis kanel, kardemumma eller vaniljpulver

 

Instruktioner:

  1. Blanda ner allting i en skål eller burk.
  2. Täck över och ställ i kylen
  3. Sov
  4. Vakna och var hungrig
  5. Tag skål ur kylen och rör om
  6. Garnera! Jag gillar mina overnight oats med skivad banan och hackade, vaniljrostade mandlar. Eller med frysta bär. Eller kokosflakes. Om nom nom!

 

vegan overnight oats