Orka påsk

Jag vill blogga idag, men det känns som att bara för att det är påskafton så borde jag blogga om något påskrelaterat. Typ påskiga vegorecept, påskgodis, påskpyssel eller något tänkvärt kring själva högtiden. 

Men grejen är:

  1. Jag har svårt att komma på bra påskrecept p.g.a. är vegan så ägg går fetbort och min inspiration att leta äggfria alternativ är obefintlig p.g.a. blir deprimerad när jag tänker på ägg- och kycklinghetsätandet som pågår just nu. Fåglars lidande skär i hjärtat på mig. 
  2. Påskpyssel innebär ju traditionellt färgglada fjädrar i påskris, men jag tycker att fjädrar hör hemma på levande fåglar och blir ledsen av att tänka på att någon slitit av dem, färgat dem och klistrat fast dem på grenar. 
  3. Jag gillar inte påskgodis. För det första för att det mesta inte är veganskt, för det andra för att det mesta påskgodiset är äckligt, och för det tredje för att jag inte gillar att bli påtvingad godis av ren princip.
  4. Jag är inte kristen och har aldrig brytt mig om påsken som högtid. Mytologin kring den intresserar mig inte. 
  5. Det händer inte så mycket hos oss i helgen. Jag ska hem till mamma först på måndag för att träffa familjen. Så det här blir som vilken annan helg som helst och jag är fine med det.

Nej, vet ni vad - jag bara orkar inte påsk. I couldn't care less about påsk. Här i min blogg blir det ingen påsk. Istället kanske jag använder påsken som en tid att uppskatta fåglar lite extra mycket.

Låt oss beundra de här orimligt vackra tupparna och hönorna:

One big step

Black hen

The big boss ...

(Samtliga bilder lånade från Flickr och länkade till upphovspersoner.)

Kolla även in min fågelsamling på Pinterest, som jag är mycket stolt över:

Följ louisestigells anslagstavla Birds på Pinterest.

Och ni som firar påsk idag hoppas jag får en riktigt fin och mysig dag. Puss och kram på er!