Om att bjuda vänner på middag

Sedan jag läste Lotta Lundgrens bok "Tio lektioner i matlagning" i höstas så har jag funderat mycket på det här med att laga mat åt folk.

Lotta trycker mycket på hur matlagning är en kärlekshandling: att det ligger så mycket omtanke i att planera, laga och servera mat åt någon, att det nästan blir omöjligt att göra åt någon man hatar.

På samma sätt så känns så underbart att laga mat åt någon man älskar, för man kan koka ner alla sina känslor i maten och när personen Mmmmm:ar högljutt så är det som att de Mmmmm:ar åt ens kärlek. Bättre avkastning på sin omtanke är svår att få. 

Hursomhelst så hade jag en av mina bästa vänner hos mig i lördags. Vi hade inte fått möjlighet att ses på lång, lång tid, så jag såg fram emot att bjuda henne på en trerättersmiddag. Så här gick det till: 

IMG_0680.jpg

IMG_0669.jpg

IMG_0616.jpg

 

IMG_0658.jpg

IMG_0653.jpg

 

IMG_0699.jpg

 

IMG_0697.jpg

Efter förrätten serverades en varmrätt, men den "glömde" jag att fota. Eller ja, den gjorde sig inte så bra på bild. Det var marinerad tofu med rotsaksrårakor som inte ville hålla samman så de blev små högar istället. Gott var det i vilket fall.

IMG_0707.jpg