Oktoberlistan

oktoberlistan

Åh Oktober... Bästa månaden på hela året. Löven sitter fortfarande kvar i träden, luften är krispig och doftar regn, och det står marschaller och pumpalyktor utanför butikerna.

Det här har varit min första höst i Gävle, och jag har tagit tillvara på varenda dag. Månaden har också bjudit på en fin mix av lugn och ro, blandat med action och pepp:

Månadens höjdpunkt:

I början av månaden var jag i Stockholm över en långhelg. Umgicks med min familj. Firade min brorsas 25-årsdag. Och träffade min bästa kompis och hennes nya bebis. <3

Jag drog också av en EFIT (Ett Foto I Timmen) på fredagen för att ge bildbevis på att jag faktiskt lämnar min trygga vrå ibland… 

Månadens drömmar:

Ett liv på landsbygden. Jag fantiserar mig längre upp i landet, ut i ödemarken, mot tystnaden och stillheten. Fantiserar mig in i en mysig stuga, med öppen spis och tät skog runt omkring. Suckar längtansfullt över alla bilder hos Rowan Tree, Made by Mary och Jonna Jinton. Tänker att “nån gång i en inte alltför avlägsen framtid ska jag också ha det så.” Det är ingen brådska. Men det kommer ske till slut. Det känns liksom som mitt öde.

Månadens projekt:

ekollon i vas

Mina avokados och ekar, som frodas under takfönstren i köket. Älskar de här vaserna från IKEA. Perfekta för ekollon att slå rot i. 

Månadens seger:

Jag gjorde till slut det jag längtat efter och planerat för under hela min bloggkarriär: jag skapade en egen produkt. Och denna produkt blev en webbkurs. Fy satan så stolt jag är.

Månadens fail:

Något var tvunget att stryka på foten för att möjliggöra min kurslansering, och det blev NaNoWriMo. Trots att jag plottat och peppat inför mitt romanskrivande i över två månader, och trots att jag faktiskt har en idé jag tror på, så beslöt jag mig för att skippa det. 

Det känns lite besviket, men egentligen ser jag det inte som ett fail. Det finns andra saker jag vill mer just nu än att utveckla mitt kreativa skrivande, och det är att utveckla mina båda bloggar. Så det ska jag göra istället. 

Månadens insikt:

Det här att prata framför en kamera och spela in screencasts är inte så himla farligt ändå. Jag ska våga göra mer av det framöver. Mvh / blyg introvert

Månadens favoritplats:

louise stigell promenad ljudbok

Min promenadrunda. Den tar mig förbi Skogskyrkogården med alla vackra, lyktbelysta gravar, vidare förbi högskoleområdet, längs med Boulognerskogen, och runt tågstationen. Jag är ute varannan dag, i flera timmar och bara går och går tills fötterna värker. Lyssnar ljudböcker och inspirerande poddar. Tittar på fåglar, insuper hösten och känner mig lyckligast i världen.

Månadens om nom:

Det slinker ner en hel del pepparkakor, julmust  och clementiner just nu. Trots att det egentligen går emot mina principer. Men vad ska en göra när en längtar sig gul och blå efter alla julsmaker och bara inte kan låta bli…

Månadens lyssning:

John Ajvide Lindqvist - Himmelstrand, på mina promenader. The Femtrepreneur Show, när jag behövt få kursskaparpepp. Creepypodden, i sängen på kvällen. Och Outlander-soundtracket, på hemmakontoret. 

Månadens tittande:

Jag och sambon har frossat i skräckfilmer. Sett en eller två nästan varenda kväll hela oktober.

Och så ser jag om Outlander i terapisyfte.

Månadens länkkärlek:

Sandra Emilia, om varför man ska följa dina favoritbloggar i sociala medier.

Underbara Clara, om sju sätt att behålla inspirationen

Reaktionistas 8 tips för romanskrivande

Cashew Kitchens inlägg om att vara högkänslig entreprenör.

Sandra Hjorts superbra tips för att odla ekollon. 

Teknifik, om hur man tar betalt som frilans. 


Månadens bloggpärlor:

Konsten att glädjas åt andras framgång. 

5 saker jag älskar med mina extroverta vänner. 

Skrivskolan för bloggare. 

Och så mitt senaste bidrag till Better Bloggers, numera Influencers of Sweden, om det amerikanska sättet att blogga, och hur man kan inspireras av det.