Och som ett brev på posten kom inspirationen tillbaka

IMG_0744.jpg

Phew! Vilken lättnad det var att officiellt ge upp #blogg100-utmaningen, även innan jag ens har misslyckats med den.

Att ha en utmaning som kräver att man ska göra något varje dag: visst kan det ha bra effekter. Jag har fått många nya läsare genom #Blogg100, vilket är det bästa som kunnat hända. Och jag har övat upp min självdisciplin avsevärt. 

Men! Samma sak kan även ge oönskade bieffekter:

  • Jag har avhållit mig från att publicera flera inlägg samma dag, trots att jag velat, för att jag hellre velat portionera ut dem och ha en bättre chans att upprätthålla #blogg100.
  • Jag har våndats varje vecka över huruvida jag kommer klara av att fylla ytterligare en vecka med innehåll. Har varit stressad och lättirriterad som ett resultat av det.
  • Min inspiration och blogglust har blivit lidande. Som jag skrev redan innan utmaningen drog igång så vet jag att krav och måsten och principer dödar min inspiration och kreativitet. Det här har varit ytterligare ett bevis på det. 

Den här tiden har varit ett jättebra övning i att sätta sig ner, sänka sina höga prestationskrav och bara leverera något. Det kommer jag ta med mig för att kunna hålla igång bloggandet även de dagar det inte kommer lika lätt. 

Men från och med nu skriver jag bara för att jag vill. Det är så mycket roligare. 

Vissa dagar kanske jag skriver flera gånger om dagen. Andra dagar inget alls. Men alltid för att jag vill och för att jag har något att säga.