Mitt liv i selfies

mitt-liv-i-selfies

Jag erkänner. Det här inlägget är mest för min skull. 

Efter sisådär två månader med ny kamera och Lightroom så har jag spenderat mycket tid i mitt fotoalbum. Att gå igenom gamla bilder är som ett svart hål som bara slukar hela ens dag utan att man är medveten om det. Det känns som att resa i tiden. 

Så för mitt eget höga nöjes skull: här kommer en enda lång selfiekavalkad från mina 32 år i livet.

1F618.png

Jag ber om ursäkt på förhand. Sandra eller Clara eller Jonna eller Flora har säkert skrivit något roligare. Gå till dem istället, det är helt ok. 

80-talet

louise-pa-80-talet

Framåt slutet av 80-talet är jag en långhårig och intensiv unge som far runt överallt och förklarar saker för folk.

louise-typ-5-ar

Detta är min standardoutfit kan man säga. Uppiffad av mamma i klänning och rosett, och med Musse Pigg i famnen.

90-talet

louise-typ-8

Sen blir det 90-tal och jag får mitt första Nintendo. <3 Början på en lång kärlekshistoria med tevespel. 

louise-som-fjortis

Snabbspolar vi några år så hittar vi en riktig ärkefjortis. Med dålig hållning och bortnoppade ögonbryn. Spenderar nästan all min vakna tid framför mitt röda piano.

louise-16-ar

Sen blir jag 16 och får attityd. Här ber jag pappa fota mig för min profilbild på Lunarstorm. För det var där man hängde då. 

2000-talet

hiphoplouise

Börjar på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm, med piano som huvudinstrument. På fritiden skriver jag rim, drömmer om att bli rappare och lyssnar mest på Beastie Boys, Eminem och Dr. Dre. Är larger than life, som tydligt framgår av bilden. (Tydligen var jag west side också.)

louise-18-bast

Runt tvåan på gymnasiet blir jag istället svår. Klär mig bara i svart. Breddar min musiksmak till att inkludera Pink Floyd och A Perfect Circle. Skriver provocerande "krönikor" i form av dagsboksinlägg på Lunarstorm. 

louise-pa-gymnasiet

I trean byter jag huvudinstrument till sång. Här ses jag framföra Neil Youngs "Out on the Weekend." (Japp, jag spelar munspel också.)

louise-19-arig-student

Studenten. Då poserar man självsäkert med cigarr i mungipan. I själva verket är jag sjukt obekväm med hela grejen och lider av en massa introvert-relaterad ångest. Är mest glad att gymnasiehelvetet är över.

För nu ska man ju ut ur boet och in i arbetslivet. Jag vill helst bli skådespelare, så jag ser till att få proffsiga porträttbilder tagna av en fotograf. Med dessa bilder lyckas jag sen få jobb - som receptionist. Oh well.

louise-the-teaterelev

Några år senare tar jag tag i skådespeleriprojektet genom att gå på teaterlinje på folkhögskola. Här har jag the time of my life i ett och ett halv år ungefär.

louise-hogskolestudent

Sen bestämmer jag att jag vill bli spelutvecklare istället. Flyttar till Skövde för att plugga Dataspelsutveckling, med inriktning speldesign, på Högskolan. 

louise-uttrakad-hogskolestudent-startar-blogg

En annan sak jag gör under högskoletiden är blogga. Är understimulerad, och har oceaner av såväl åsikter som fritid. Lugnochfin går online nån gång sent 2008/tidigt 2009. 

2010-talet

louise-start-up-aren

Nyutexaminerad och tillbaka i Stockholm. Vete fasiken vad jag vill syssla med, så jag bestämmer mig för att starta företag och leva startup-livet. Springa på pitchmöten i kavaj och sånt. 

louise-2013

Frilansjournalist blir jag också, och klipper håret kort.

louise-2014

År 2014 provar jag nya glasögon lite halvengagerat.

louise-2015

Och 2015 lär jag mig använda ögonbrynspenna och blir så här pepp på kuppen.