Marslistan

Mars har känts som ett enda långt lyckorus, kryddat med några stänk av besvikelse och ångest. Och det är tur, för vem hade orkat gå runt och vara konstant euforisk? Variation förnöjer.

Månadens höjdpunkt

månadens medlem på betterbloggers.se

Jag blev månadens medlem på Better Bloggers!

Detta gjorde verkligen min månad. Fick så mycket pepp, plus att fler fina läsare hittat till mig vilket jag är så tacksam för.

Kände också att jag ville ta steget och boka biljett till Better Bloggers stora bloggkonferens BBcon också. Jag går nästan aldrig på event och konferenser p.g.a. är så folkskygg, men detta vill jag bara inte missa. Någon mer som ska dit? =)

Månadens projekt

IMG_1744.jpg

Mina odlingar.

Månadens fail

IMG_1796.jpg

Mina odlingar.

Månadens seger

Jag började yoga igen. Tog mig förbi de svåra första två, tre passen, där man bara vill få det överstökat så att man kan lägga sig på soffan och äta glass. Nu känns kroppsdelarna inte lika tunga att lyfta, jag njuter mig igenom passen, och längtar sen direkt efter nästa.

Månadens om nom

IMG_1673.jpg

Dessa havrekakor. Har ätit två, tre stycken om dagen och varit tvungen att baka en ny batch varje vecka. Men vad gör det när de är så enkla att göra.

Månadens musik

Kultiration för hela slanten.

Så fort jag fått en ensam minut har jag spelat denna reggae-playlist, vinklat ansiktet mot taket, blundat, och suttit och vaggat fram och tillbaka med ett leende som annars bara ses på nyfrälsta personer. Och så har jag dansat mig runt i lägenheten. Dansat medan jag lagat mat. Dansat medan jag städat. Dansat framför fönstret och skitit i att grannarna på andra sidan gatan sett.

Sådan är reggaens kraft, mina vänner. Man mår så bra att man inte bryr sig.

Månadens lärdom

IMG_1812.jpg

Jag måste börja sätta tydligare gränser för vilka slags jobbuppdrag jag tar, oavsett konsekvenserna. Har tappat min förmåga att kompromissa och “bita ihop”. Det innebär såklart att jag måste jobba hårdare för att kunna tjäna pengar på mina villkor, men jag har inget val. Och det är befriande att inte ha något val.

Månadens länkkärlek

Underbara Claras inlägg om hur man vet att man är tankspridd. Garvade så jag grät.

Och det här inlägget på To Thrive, om tecken på att man är introvert, som verkligen slår huvudet på spiken.

Månadens bloggpärlor

8:e mars-inlägget, med länkkärlek till mina bloggande medsystrar

Om att vara ensamvarg och sambo

Om det här med att vara högkänslig i en storstad

Om bloggstress, och mina knep för att få inläggsidéer