Lista: “Senaste gången du…”

Jag undrar ofta över ursprunget av alla de här frågelistorna som går runt bland bloggare. Vem hittade på dem från början? Man orkar ju inte tracea en lista hela vägen tillbaka till upphovsmakaren så oftast länkar man ju bara till den bloggare man själv hittade den hos.

Så jag tänkte: varför inte koka ihop min allra första egna lista? Jag kallar den “Senaste gången du…” och du får gärna sno den till din egen blogg om du har en sån. =)

"Senaste gången du"-listan

Senaste gången du kände dig barnsligt lycklig: Fick ett av mina spontana lyckorus förra veckan när jag satt på toaletten och filosoferade. Det slog ner i mig med full kraft hur bra jag har det. Jag får äta god mat och dricka rent vatten. Jag kan livnära mig på sånt jag gillar att göra, och kan jobba hemifrån. Jag har min sambo och min mamma och mina syskon och så väldigt fina vänner i mitt liv. Det finns så många bra teveserier att se och så många fina fåglar i mitt Instagramflöde. Jag har så mycket att vara tacksam för och så lite att klaga på. Fin insikt att få medan man kissar. 

Senaste gången du var pinsam: Jag är alltid pinsam när jag är ensam hemma. Det är då jag tar på mig mina fulaste, pösigaste, trasigaste kläder, pratar för mig själv i larviga röster, sjunger högt och gällt, dansar jättetöntigt och ser på skämmiga filmer och tv-serier som jag inte vill att någon ska veta att jag ser på p.g.a fulkulturellt. Jag var ensam hemma hela förra veckan. Oj vad pinsam jag var då.

Senaste gången du grät: När jag såg filmen Room. Och som jag grät. Som aldrig förr grät jag. Rakt igenom hela filmen grät jag. Jag grät över hur bra Brie Larson är. Över hur underbar och modig hennes son i filmen var. Över det faktum att så många kvinnor och barn gått igenom detta på riktigt. Över hur en film som handlar om något så hemskt kan vara så överjävligt vacker.

Senaste gången du gjorde dig illa: Jag hade en nagelfilningsrelaterad olycka (!) för några dagar sen. Har en såndär glasfil med vass spets som jag lyckades hugga mig själv i handen med. Fick en lång, djup reva tvärsöver handflatan och upp på insidan av tummen. Upptäckte den dock först när jag lagade mat senare. Maten innehåll citronsaft och färsk chili. Enough said.

Senaste gången du blev riktigt jävla förbannad: Senast jag var sådär riktigt kokande arg var nog när jag såg dokumentären The Hunting Ground, om våldtäktsmörkandet på amerikanska universitet. Den finns på Netflix. Se den på egen risk. Du kommer bara må dåligt.

Senaste gången du blev rädd: Jag är bra på att göra mig själv rädd, genom att föreställa mig att något hemskt ska hända någon jag älskar. Det är så idiotiskt och onödigt: helt plötsligt, typ när jag står och lagar mat, så kan jag börja tänka på det och se hela händelseförloppet framför mig och få svårt att andas och börja panikgråta. Tills jag inser vad jag håller på med och skärper till mig.

Senaste gången du verkligen, verkligen skrattade: När min sambo blåste ut ett stort moln e-cig-ånga mellan sina ben och låtsades fisa. Så mogna är vi.

Senaste gången du sa nåt fint till någon: Säger till min sambo att jag är kär i honom typ fem gånger om dagen.