Kärleksförklaring till bloggen

thumb_IMG_0584_1024.jpg

Min moster är en av mina största inspirationskällor. Hon är en sån person som inte bara har massvis av intressanta historier att berätta, och viktiga tankar att förmedla - hon har verkligen ordets gåva och kan skriva de mest fantastiska texter som berör och engagerar.
Nu har hon bestämt sig för att börja blogga, och jag är så upprymd! Det här är en blogg som jag verkligen längtar efter att få läsa, och nu ska jag få hjälpa henne att komma igång med den.

Jag sitter här och planerar en liten grundkurs jag ska hålla för henne. Och i samma veva blir jag påmind om alla anledningar till varför jag älskar, älskar, älskar bloggen som uttrycksmedel.

Söndag i hemmakontoret

Om man är introvert, lite folkskygg, och allra helst uttrycker sina idéer från stillheten hemma på kammaren, så finns inget bättre medium än bloggen. Här har man full kontroll: över vad man ska skriva, hur man ska skriva, och vilken känslostämning man vill att läsarna ska få när de är hos en.
Bloggen är ens eget lilla rum på internet som man inreder efter eget smak och tycke. Här kan man lägga fram sina resonemang, berätta sina historier, lugnt och systematiskt. Bestämma själv när de är redo att möta världen. Och med sina texter bjuder man in sin alldeles egna skara läsare och bygger en slags gemenskap som är väldigt givande.
När man har en blogg som känns i linje med vem man är, så är det en obeskrivlig känsla. Nästan som när man är nykär. Man tänker på sin blogg hela tiden, blir lycklig när man tittar på den, och mår bra av att umgås med den.

Och på samma sätt älskar jag känslan när jag hittar en ny bloggare som jag klickar med. Då måste jag läsa precis allt den människan någonsin skrivit, och för varje inlägg jag läser upplever jag mig komma närmare personen. Jag blir inspirerad, underhållen, och känner samhörighet, även om jag aldrig pratat direkt med honom eller henne. Det här är något som är unikt för bloggen. Inget annat medium känns lika personligt, djupt och otvunget.

Jag kan knappt vänta tills du får läsa min mosters blogg. Jag vet att den kommer att vara smart, rolig och spännande.

Och jag är så glad att just du läser min blogg. Tack.