Juni- & julilistan

Dags att sammanfatta månaden som gått! Eller månaderna snarare. Det har ju inte blivit några månadslistor på ett tag, och det har hänt mycket den här sommaren. Vet knappt var jag ska börja.

Få se nu…

 

Månadens höjdpunkt

Flytten till Gävle.

Jag hade börjat ge upp hoppet om att någonsin komma ifrån Stockholm, och så uppenbarade sig den här lägenheten. De fyra veckorna från att vi fått beskedet, fixat hyresgäster till Stockholmslägenheten, packat ihop oss och tagit oss hit passerade som i ett töcken.

Helt plötsligt satt vi i Gävle, åt den godaste veganska pizza jag någonsin ätit, och det var overkligt. 

Bara någon dag efter flytten gav jag mig ut på stan för första gången. Det var helg och relativt mycket folk ute, men ändå var jag alldeles lugn inombords. Det är en annan atmosfär i mindre städer som är svår att beskriva.

Jag strosade runt på gatorna och fångade min första pokémon i Pokémon Go. Och när jag kom till Stortorget och det stod en kille där med gitarr och sjöng Pink Floyd, då fick jag gömma mig bakom en pelare och svälja tillbaka tårarna. Har aldrig känt mig mer välkomnad av en stad.

Nu är jag hemma.


Månadens bottenmärke

Dagarna före beskedet om lägenheten var jag ett känslomässigt vrak.

Pendlade mellan förhoppning och avgrundsdjupt mörker. Det kändes på allvar som att jag skulle gå under om vi inte fick den. Om jag skulle behöva uthärda ännu en sommar bland sopbilar, långtradare, trängsel, avgaser och ångande asfalt.

Sen kom telefonsamtalet och allting vände på en sekund. Minns inte senaste gången jag grät såna lyckotårar och skrek såna glädjetjut och hoppade jämfota som värsta dokusåpavinnaren. Från den svartaste ångesten till den vildaste extasen.

Livets bergochdalbana, right? =)

 

Månadens projekt

Jag startade bloggen OhSoSensitive i slutet av maj.

Sen spenderade jag hela juni med att fylla den med blogginlägg, skicka emailutskick och nätverka på Twitter. Det var intensivt jobb, men roligt. Även om jag inte kommer orka upprätthålla samma takt som jag haft under juni så är jag sjukt nöjd med resultaten hittills. Nu ligger den där och jag kan jobba vidare med den i mån av tid. 

 

Månadens seger

Att nylansera Lugnochfin på Squarespace och uppdatera mina planer för bloggen. 

Jag ska inte ljuga: jag var lite nervös över att jag skulle tappa bort Lugnochfin när jag startade OhSoSensitive. Jag är notoriskt känd för att överge det enda för det andra och för att inte ha motivation för mer än ett projekt åt gången. Och jag visste inte exakt hur jag skulle få dessa två bloggar att samexistera utan att bränna ut mig. 

Men efter en tids funderingar och planerande har jag en tydlig strategi. Nu när OhSoSensitive är sjösatt så kommer jag återigen lägga mitt krut på Lugnochfin och driva OhSoSensitive i långsammare takt vid sidan av.

 

Månadens fail

Sociala medier har hållit på att ta kål på mig.

Trodde jag skulle orka upprätthålla det tempo jag satt för mig själv för att kunna växa OhSoSensitive så snabbt som möjligt, men seriöst: Det håller inte att först lägga timmar och åter timmar på att producera bra blogginlägg och sedan minst lika mycket tid om inte mer på att marknadsföra sig gul och blå.

Det blev en sådan stress att hålla igång sociala medie-maskineriet att det till slut dödade all kreativitet. Har skrivit om information overload tidigare och det inlägget gjorde sig påmint här.

Jag ska följa mina egna råd och tagga ner. Inte hetskonsumera "103 things every blogger should do to promote their blog"-artiklar, inte vara aktiv på varenda plattform, inte försöka spotta ur mig innehåll varenda dag, inte låtsas som att jag är tre personer och inte en. 

Andas. Chilla. Gör en sak i taget. Låt det vara roligt och lustfyllt, inte själadödande stressigt. Man måste få tid att läsa deckare och fånga pokémon också. =)

 

Månadens insikt

Jag är mer social än jag trott.

Sedan vi flyttade till Gävle har jag överraskat mig själv flera gånger. Vi har en liten bekantskapskrets här, mestadels bestående av min sambos kompisar och familj, och jag har sett fram emot att lära känna dem närmare och hitta på saker oftare. 

Det är så mycket lättare för mig att vara social och spontan när umgänge inte behöver betyda långa transportsträckor med t-banan och fullknökade caféer och uteställen.

Här kan vi dra ner på stan och bara ta en glass med en kompis, promenera runt i parken nån timme och fånga pokémon och sen knalla hem på några minuter. Allting finns på gångavstånd och bara vetskapen om att jag kan vara hemma på fem minuter om jag skulle vilja gör hela skillnaden.

De senaste veckorna har jag nog umgåtts mer än vad jag gjort under flera månader i Stockholm.

 

Månadens om nom

Avokado. Kvisttomater. Gröna smoothies. Samt lakritstomteklubbor. 

 

Månadens podd

De Dödas Röster.

Ingen har väl undgått denna succé skriven av geniet Sara Bergmark Elfgren. Att sträcklyssna på detta var terapin jag behövde mitt i flyttkaoset.

 

Månadens bok

Färjan av Mats Strandberg.

Det var länge sen jag läste en skräckroman som var så rolig, så medryckande, så otäck och så skickligt berättad. Var tvungen att screenshotta flera sidor för att språket var helt briljant: 

 

Månadens serie

Game of Thrones, såklart. Men även guldkornet The PathMr. Robot, vars andra säsong går nu, och hallå: Stranger Things. STRANGER THINGS! Jag dör så inihelvete bra det är. Grät under hela första introsekvensen p.g.a. kunde inte hantera hur mycket "nerdy 80's sci-fi classic Stephen King/Steven Spielberg horror mystery" det var. Allting jag älskar så besinningslöst inklämt i en och samma serie.

 

Månadens länkkärlek

Johannas inlägg på Slow Fashion om vikten av att koppla ner under semestern.

Jonna Jintons förlovning

Wildas geniala Game of Thrones-inspirerade drakäggsljushållare.

Made by Mary's supergoda recept på islatte.

Teknifiks användbara och überpopulära Pokémon Go-guide.

 

Månadens bloggpärlor

Eftersom att jag bara bloggade på OhSoSensitive under juni så blir det ett urval från både den och Lugnochfin:

Därför har jag bytt från Wordpress till Squarespace

Stora Squarespace-skolan, del 1

Så får du in mer av din personlighet i dina blogginlägg

3 introvert "weaknesses" you can turn into strengths (från OhSoSensitive)

Why introverts are sometimes mistaken for extroverts (från OhSoSensitive)

Read this the next time you think "Someone else already did this so why should I?" (från OhSoSensitive)