Januarilistan

januaribad.jpg

Januari har varit en turbulent, känslosam månad, och mycket har hänt på kort tid. Här kommer en sammanfattning...

Månadens höjdpunkt: Jag fyllde år den 18:e januari, och bjöd hem familjen på rawfood-fika. Hade gjort smarrig raw limepaj och chokladbollar med hasselnötter. Så här såg de ut:

keylimepie_nutellabollar

Månadens stolthet: Jag började blogga igen. Det känns bättre än någonsin den här gången. Min blogg har ju varit med mig till och från sedan 2008 ungefär, men det har varit ett himla flackande mellan olika "nischer" (mer om det i ett senare inlägg), och har aldrig känts särskilt konsekvent eller seriöst.

Nu har jag bestämt mig: jag ska verkligen satsa på min blogg. Skriva oftare, fota mer (och bättre!) och bjuda på mer av mig själv och min vardag. Det ska bli så så så roligt. 

Månadens beslut: Jag sade upp mig från jobbet som jag älskat i fyra månader.

I höstas bytte jag bana i karriären. Lade mitt frilansande och mina företag på is och sökte jobb som webbutvecklare. Jag har alltid älskat programmering och ville utmana mig själv. Dessutom längtade jag efter kollegor och fastare rutiner och ekonomi.

Jag fick det jobbet jag allra helst ville ha, trots att jag inte i min vildaste fantasi kunde tro att jag skulle få det. Och under hela hösten och vintern har jag stortrivts på jobbet. Vårt kontor har legat bara sju minuters promenad från där jag bor, så jag har kunnat lägga all min energi på att lära känna alla på företaget, lära mig allt nytt tekniskt och vänja mig vid att sitta åtta timmar på en arbetsplats varje dag.

webbutveckling en måndag morgon

Men så vid årsskiftet flyttade vårt kontor till andra sidan stan, och plötsligt var rusningstrafik, trängsel, soppluncher för 110 spänn och öppet kontorslandskap en del av min vardag igen. Inom loppet av några veckor tog min energitank slut och jag fick börja mina arbetsdagar med att stänga in mig på en toalett för att hyperventilera och panikgråta. Ibland behöver man bli påmind om varför man valde att bli sin egen för att inte ta friheten för given igen.

I samma veva tvingades jag också inse att jag aldrig kommer kunna vara riktigt lycklig i den här stan. Det är för mycket kaos och folk för mig. Jag och min sambo har funderat på att flytta från Stockholm till Gävle i över ett år, men nu har vi bestämt oss för att göra slag i saken. Fortsättning följer... 

Månadens favoritplats:

januaribad

Badkaret. Tänder ljus överallt och ligger med huvudet halvt under ytan och lyssnar på mina egna hjärtslag. Ingenting helar mig så mycket som långa, varma bad. 

Månadens om-nom: Korvbrödsformade semmelbullar med egengjord mandelmassa och havrevisp. Jag tryckte i mig nästan en hel påse på mindre än en vecka. Man kan säga att jag fyllt min semmelkvot för året. 

Månadens låt:

Månadens inspiration: Jag sträckläser Jonna Jintons blogg. Har hunnit till en bit in på 2012. Alla vackra bilder och ärliga, otvungna texter. Jonna är den enda bloggare jag hittat, förutom Underbara Clara, som jag känner verklig samhörighet med. Jag känner igen mig i så mycket av det hon skriver, och blir så berörd av hennes bilder och filmer. Så jag läser hennes blogg när jag behöver kraft och inspiration.