I can make you thin

Hittade nyss den här artikeln på aftonbladet…
Som vanligt en totalt missvisande rubrik som får det hela att låta betydligt krångligare och flummigare än vad det är. Men fine, aftonbladet, det är ju en känd hypnotisör som ”kommit på” metoden så be that way då.
Det finns ingen ”självhypnos” i detta som aftonbladet skriver, det är bara fyra superenkla common sense-tips som man dock konstigt nog glömmer hela tiden. McKenna kallar dem för golden rules.


Så här lätt är det att bli/vara normalviktig:

  1. När du är hungrig – ät! Ät inte när du inte är hungrig, och vänta inte med att äta tills du är vrålhungrig.
  2. Ät det du vill äta.McKenna tror inte på att tvinga sig själv att avstå från mat man älskar och tvinga i sig själv mat man avskyr. Han menar att du kan äta vad du vill, bara du äter det medvetet och långsamt och slutar när du är mätt.
  3. Ät medvetet. Var närvarande när du äter och njut av smaken och känslan. Kasta inte i dig maten, utan ät mindre tuggor och tugga länge och väl. McKenna poängterar också att lägga ner besticken mellan varje tugga, och inte göra andra saker medan du äter. Detta är det svåraste tycker jag, men också det viktigaste.
  4. När du känner dig mätt – sluta äta. Detta kommer du hinna känna om du praktiserar regel nummer tre korrekt. Äter man lugnt och fint och är närvarande i sin kropp när man äter så hinner man känna när man är mätt.

Och svårare än såhär behöver det inte vara. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, vi människor har ett alldeles för komplicerat förhållande till mat.


Finns lite videos på you tube med Paul McKennas metod ”I can make you thin”. Här är två stycken:

http://www.youtube.com/watch?v=UQv1JBZ197Q

http://www.youtube.com/watch?v=ggWZsve_UxI&feature=related