Höstpepp, skrivprojekt och hemmakontors-makeover

Här sitter jag och borde blogga om något vettigt. Bloggkalendern är spikad i flera månader framöver och jag har många viktiga blogginlägg i pipen som inte kommer publicera sig själva. Men det enda jag kunnat tänka på dessa dagar är kreativitet, romanskrivande och inredningspyssel. 

Det blir inte bättre av att det äntligen börjar bli höst och min inspiration och kreativitet skjuter i höjden.

Äntligen får jag stå och laga timjandoftande grytor medan mörkret sänker sig utanför fönstret.

Äntligen får jag fylla lägenheten med levande ljus.

Äntligen kan jag ut och springa med andedräkten i ett moln runt ansiktet.

Äntligen kan jag ta mina timlånga, varma bad.

Hösten är bästa årstiden, det är känt sedan länge.

Jag plöjer skönlitteratur hela dagarna, lyssnar på skrivarpoddar och frossar i skrivtips, går runt och dagdrömmer och grubblar på idéer, kluddar ner små korta texter, blir bara mer och sugen på att ge mig in i ett rejälare skrivprojekt. En novell eller en roman.

Mitt förbokade ex av Malin Wollins nya bok trillade ner i brevlådan. Den är så välskriven att det är larvigt.

Mitt förbokade ex av Malin Wollins nya bok trillade ner i brevlådan. Den är så välskriven att det är larvigt.

När författardrömmarna blir så här febriga så kan jag inte tänka på nåt annat. Tappar liksom fotfästet, och det kan kännas obehagligt när man är ett sånt kontrollfreak som jag är.

Har egentligen lust att stänga ner all internetuppkoppling, försvinna från sociala medier och stänga in mig i en kreativ bubbla. Men jag är så dålig på att släppa kontrollen och ge mig hän. Får dåligt samvete och tycker att jag borde göra "vettigare" saker med min tid. 

Samtidigt så får man väl ha såna dagar ibland tycker jag. Dagar då man inte är till någon direkt nytta för allmänheten.

Vidare så har jag målat om väggarna på mitt hemmakontor, som genomgår en omfattande makeover. 

Så här såg de ut innan:

Blekgröna och lika inspirerande som vissna löv. Hur tänkte man här? 

Men nu så:

Gråblåa, flammiga och alldeles fabulösa. Färgen är från Lady Minerals och heter St. Pauls Blue. 

Idag fick jag dessutom hem detta sagolika broderi jag köpt av Alicia Sivert

Är den inte vacker så man dånar? Passar alldeles perfekt på nya väggen och varje gång jag ser det blir jag lycklig i hjärtat. För att a) jag älskar fåglar, b) Alicia är så förbaskat duktig, och c) jag är så glad att jag hann knipa detta verk innan någon annan hann före. Vill tamejtusan ha varenda fågel hon broderar. Täcka väggarna med dem.

Nästa steg för kontoret blir att lägga nytt golv, byta ut skrivbord och stol, samt hitta den perfekta mattan. 

Och nästa steg för skrivandet blir antagligen en novell och sedan romanplanerande inför NaNoWriMo i november. 

Många fler löprundor, varma bad och mustiga grytor ska det bli framöver också. Den här hösten ska inte gå oavnjuten förbi.