Höstmiddagsmeny fortsättning...

Ja, efterrätten då. Den är löst baserad på receptet "Peach Crumble" ur Alicia Silverstones bok The Kind Diet. En bok jag rekommenderar varmt.

För 3 - 4 portioner behöver du:

4 - 5 persikor
ca 1 dl frysta blåbär
2 dl havregryn
1 dl hackade pecan - eller valnötter
2 dl äppeljuice
1/2 dl lönnsirap
samt salt, kanel och vaniljpulver (eller i värsta fall vaniljsocker).

Sätt på ugnen på 200 grader

Halvera persikorna och ta ut kärnan.

Skär persikorna i klyftor och lägg i ugnsform i glas. Sprinkla över blåbär.

Blanda äppeljuice, lönnsirap, vaniljpulver, och en nypa salt och kanel i en liten såskastrull och låt puttra en liten stund.

Torr-rosta samtidigt havregrynen på hög värme i en stekpanna. Hacka nötterna.

Sprinkla över havregrynen och de hackade nötterna i formen. Häll sedan över äppelsåsen.

In i ugnen i ca. 15 - 20 minuter, tills det fått fin färg. Servera i skålar. Varmt, saftigt och ganska mättande. ^_^