Helgens second hand-fynd + makramébegär

IMG_1562.jpg

I lördags tog jag en sväng förbi mina favvo-second hand-butiker i området, tillsammans med mamma. För att citera henne "har hon väntat på detta väldigt länge". Alltså på att jag ska uppbåda ett uns av intresse för inredning.

Jag har aldrig tidigare varit en person som:

  1. Brytt mig särskilt mycket om hur mitt hem ser ut.
  2. Orkat ge mig ut på shoppingrundor för att inhandla fina saker till hemmet, och
  3. Allra minst i sällskap av min mamma. 

Men allt detta är alltså omvänt nu. 

Först gick vi till pärlan som jag har bara ett stenkast från vår dörr: Refurn. Vi strosade runt bland massa fina, gamla möbler. Tittade på lampor. Jag övervägde en stor halmkorg med lock, du vet en sån som det brukar bo en kobra i i tecknade filmer. Har länge velat ha en sådan till hallen. Men den var lite för dyr och lite för gul och smulig så det fick vara. 

Vi åkte vidare till Stockholms Stadsmission i Sickla, och där blev det action:

IMG_1560.jpg

 

IMG_1580.jpg

 

IMG_1558.jpg

Vi gick vidare till en liten mysig ateljébutik i Sickla som heter Two Shabby Chicks, som tydligen ska lägga ner, så det var halva priset på allt. Guldläge, för där finns hur mycket snyggt som helst: 

 

IMG_1557.jpg

 

IMG_1576.jpg

 

IMG_1563.jpg

 

IMG_1566.jpg

Slutligen passade jag även på att kila in på Panduro. Jag har nämligen drabbats av ett sånt makramésug att det knappt går att uthärda. Jag vill göra ALLT man överhuvudtaget kan göra i makramé: amplar, väggbonader, drömfångare, armband, draperier, mattor, kläder... 

Men jag börjar med en enkel drömfångare, inspirerad bland annat av Sandras. Köpte en broderiring och lite snören och träkulor för det ändamålet. 

IMG_1574.jpg

 

 

Blogg100

Det här inlägget är en del av #blogg100 - en utmaning som går ut på att blogga varje dag i hundra dagar. Läs mer här!