Hälsningar från en nybliven Gävlebo

Amen hallå eller!

Den senaste månaden asså… Bloggen har legat ofrivilligt vilande av tre anledningar:

1. Jag drunknade i frilansjobb kring midsommar pga det ökända fenomenet “alla vill ha sina grejer gjorda innan semestern.” 

2. I samma veva fick jag och sambon äntligen vår efterlängtade lägenhet i Gävle!

Det hela gick väldigt snabbt. Den bara uppenbarade sig, den första någonsin sedan vi började leta för typ ett halvår sen. Jag hann knappt börja få förhoppningar förrän vi fick beskedet att vi fått den. Med inflytt efter bara tre veckor. (!) Sen dess har det varit ett evigt “Huvud, axlar, knä och tå” av packande, städande, bärande och meckande. Vi flyttade den 9:e juli och jag är fortfarande helt slut i kroppen. Men så så så förbenat lycklig. Nu blir det småstadsliv för hela slanten.

Bye bye, dunkla lägenhet i stockholm...

Bye bye, dunkla lägenhet i stockholm...

Hej, ljusa lägenhet i Gävle. =D

Hej, ljusa lägenhet i Gävle. =D

Och så händer detta bara timmar efter att vi flyttat in: en liten fågel sätter sig på takfönstret och kvittrar. Då svimmade jag nästan av. Det var liksom för underbart för mina nerver att hantera.

Och så händer detta bara timmar efter att vi flyttat in: en liten fågel sätter sig på takfönstret och kvittrar. Då svimmade jag nästan av. Det var liksom för underbart för mina nerver att hantera.

Japp, såhär fint är det i Gävle.

Japp, såhär fint är det i Gävle.


3. Jag kickade igång ohsosensitive.com, en engelskspråkig systerblogg till lugnochfin som nischar in sig på livet som introvert och högkänslig. 

Har jag hybris som tänker mig rodda två bloggar parallellt, utöver mina frilansåtaganden? Definitivt. Låter jag det stoppa mig? Nope. 

Första månaden med ohsosensitive har varit så rolig och intensiv. Jag ska snart skriva ihop en rapport över hur resultaten sett ut hittills, och vad planerna är den närmsta tiden. Jag velar fortfarande lite över hur jag ska strukturera upp och samköra dessa två bloggar, men tiden får utvisa vad som funkar och känns bäst.

4. Jag flyttade lugnochfin från Wordpress till Squarespace, samma plattform som ohsosensitive ligger på.

Det är helt enkelt ca. hundrafemtio gånger smidigare och roligare. Jag är så Squarespace-frälst att jag knappt kan sluta prata om det. Så räkna med att se fler inlägg här om hur det fungerar och varför jag rekommenderar fler bloggare att överväga att byta till det.

Nu ska jag tvinga mig själv att sänka tempot några veckor. Det har varit lite overwhelm på sistone. Och även om jag ser fram emot att blogga betydligt mycket mer framöver så ska jag ta gott om tid till chill. Läsa ikapp böcker, lyssna massa poddar, spela Prison Architect (ett riktigt fynd) och Pokémon Go (Läs Teknifiks suveräna guide!), och bara promenera runt och bekanta mig med min nya hemstad. Här finns så mycket vackert att fota...

Som den här Magikarpen t.ex.  <3

Som den här Magikarpen t.ex.  <3

Hoppas ni har det riktigt gött i sommarvärmen/åskstormen/spöregnet! ;)