#GIRLBOSS

Läste precis ut Sophia Amorusos bok #GIRLBOSS.

För det första: Herrejävlar vilken girl crush jag har på henne. Snygg som satan är hon, weird, orädd, har integritet och guts och har jobbat väldigt hårt för att nå dit hon är idag. Jag ska rama in en bild på henne, sätta på väggen och tillbe henne som den entreprenörsgudinna hon är.

sophia-amoruso-headshot

För det andra: Boken är riktigt välskriven. Hon berättar om hur hon går från containerplundrande, snattande skitunge till badass CEO för ett modeimperium värt miljontals dollar. Hennes business startade med att hon sålde vintagefynd på eBay, men genom smart branding och hård hustling växte hennes bolag till vad det är idag. När hon beskriver alla jobb hon haft, hur hon spam-addat vänner på MySpace för att bygga sin kundbas och maniskt åkt runt till dödsbon och nerlagda teaterföreningar för att tömma deras garderober på vintagefynd att kränga online. Det är så ärligt, bizzart och roligt men allra mest inspirerande. 

"Who's scared of hard work? I sure as hell am not, and I'm sure you aren't either. Or if you are, I'm sure this book will change your mind so that by the end of the last chapter you'll be practically screaming, 'Where is some work!?! I want some work and I want to do it now!'"

Det stämmer verkligen. Det här är den mest jobbpeppade bok jag läst på väldigt länge. Jag var till och med tvungen att lägga ifrån mig boken då och då för att ta "jobbpauser", så sugen blev jag.

Den påminde mig om något viktigt som jag ofta glömmer: Om man känner att jobbet är något man vill få överstökat så att man kan få lägga sig på soffan och kolla dokumentärer på Netflix, då är man fel ute. Då bör man ta sig en rejäl funderare och göra något åt situationen. Vilket var vad den här boken fick mig att göra. 

#girlboss

Läs den, people. Särskilt om du är ung tjej, slavar på nåt skitjobb och fantiserar om att bryta dig fri och göra din egen grej.