Frösådd!

I helgen blev det äntligen av: Jag sådde grönsaker och kryddväxter!

Det här är andra gången i mitt liv jag gör detta. Minns faktiskt inte så mycket av förra gången, för det var några år sen, och den sagan slutade så tragiskt.

Den här gången känns det pirrigt. Jag kan verkligen misstro hela processen och tänka "Klart inget kommer hända. Skulle saker magiskt börja växa upp ur jorden bara för att jag lägger ett frö där?"

Det tar ju så lång tid också, utan att det händer något. De här två avokadokärnorna och krukan med passionsfruktsfrön (inspirerat av Matildigt), sådde jag för nån vecka sen. Går och kikar ängsligt varje morgon, petar i jorden för att kolla fukt, vinklar persiennerna fram och tillbaka, flyttar runt krukorna och undrar om jag verkligen gjort rätt. Men jag ska hålla mig i skinnet och vänta ut dem. Det är spännande.

IMG_1627.jpg

Men igår så försådde jag då alltså fler plantor. Jag hade beställt fröer från Runåbergs och precis hunnit få dem innan helgen. De som ska hamna i jord nu är tomaterna, chilin och paprika:

 

IMG_1649.jpg

IMG_1651.jpg

Jag passade också på att så persilja och basilika i en telåda som jag gjort om till miniväxthus: 

IMG_1656.jpg

Jag har längtat efter en vattenkanna i zink hur länge som helst. Nu tog jag mig äntligen iväg till Granit och införskaffade denna tjusiga:

IMG_1659.jpg

And now we wait. Kommer det upp små skott ur ens en av de här fröbäddarna kommer jag kissa ner mig av lycka. 

 

Det här inlägget är en del av #blogg100 - en utmaning som går ut på att blogga varje dag i hundra dagar. Läs mer här!