Fredagsrapporten v. 20

fredagsrapporten-v-20

Vad har den här veckan bjudit på? Ömsom smekningar, ömsom örfilar.

Jag har känt mig inspirerad och fått mycket jobb gjort, och samtidigt kunnat koppla av och njuta av naturen. Vädret har inte varit fantastiskt, men jag har sett bra film och serier och läst mycket böcker. 

Min lilla hyllning till livet på lantstället i veckan har börjat förvridas till sin motsats. Det är vår, vilket innebär att naturen (läs: insekter) vaknar till liv. Överallt, hela tiden, och alldeles för nära mig. 

Låt mig måla upp en scen för dig:

Igår kväll bestämde jag mig för att flytta mina saker från grannhuset till min mammas hus. (Min familj har två hus bredvid varandra här i byn, long story.)

Ingen har bott i grannhuset på ett tag, så det har nästintill reclaimats av diverse andra invånare. Det är spindelväv och äggsäckar överallt och spindlar som hissar ner sig själva från taket när man minst anar det. Jag har inget emot spindlar, jag respekterar och till och med beundrar dem, men någonstans går även min gräns.

Och nattfjärilarna... De dyker upp ur tomma intet när mörkret kommer, för att fladdra runt hysteriskt hela natten och sen POFF, smälta in i väggarna på morgonen. Väggarna i huset är i furu, med massvis av kvisthål, så det är omöjligt att urskilja var alla spindlar och nattfjärilar sitter. Lite stressande.

Och sen har vi getingarna. De feta getingdrottningarna som just nu flyger runt och letar ställen att bygga sina bon på. De är många. De tar sig in överallt. De vägrar ge sig av. De tar inte hints. 

Jag har svår getingfobi. Så när jag inte längre vågade korsa verandan två meter för att gå på toaletten så beslöt jag mig för att packa ihop mina saker och flytta in i det mindre, fräschare och vitmålade gästhuset i mammas hus. 

I samma minut som jag började springa mellan husen och flytta saker så var det som att naturen samlade sina trupper och gick all-in på mig. Det flödade in getingdrottningar till uterummet. (Som är inglasat och stängt.) Jag fick samla mod i flera minuter för att ens våga öppna dörrar. Stå och titta ut med hjärtat skenande av skräck.

De kunde bli tysta en lång stund för att, så snart jag smög ut från huset, överaskningsflyga ner från taket och skrämma skiten ur mig. Och när jag lyckats ta mig till det andra huset så var där en annan geting i det uterummet och väntade på mig. 

Jag släppte ut dem. De kom in igen och tog med en kompis.

Till slut stod jag på andra sidan glasdörren i det andra gästhuset och hyperventilerade och snyftgrät, medan en geting gång på gång kastade sig mot mig på andra sidan glaset. 

Jag har nått vansinnets rand. Har börjat bete mig som en paranoid schizofren. Ständigt på min vakt. Tycker mig höra dovt surrande i tystnaden när jag ska sova.

Jag vill älska naturen, och alla hennes skapelser. Men hon gör det så förbannat svårt ibland. 

Anyways, senare idag kommer min familj och sambo ut hit för att spendera helgen med mig och getingarna. Jag längtar efter dem. Längtar efter att kyssa min pojkvän och gosa med min lilla hundsyster. Och på söndag åker jag tillbaka hem med dem. Hem till stadsbullret och trängseln och ett klibbvarmt sovrum. 

Jag har lite svårt att existera i världen just nu. Behöver läsa om min överlevnadsbibel "Att leva ett liv, inte vinna ett krig".

Lite bilder från veckan

[video width="1080" height="1920" m4v="http://media.lugnochfin.se/2016/05/twas-a-dark-and-stormy.day_.m4v"][/video]

Förra helgen blåste det halvkuling och regnade, så jag satt mest inomhus, drack te och läste. 

wild-swans

Men sen klarnade det och blev en sjuhelsikes vacker måndagkväll. Jag körde min första Ett Foto i Timmen, och lyckades fånga dessa tjusiga svanar på bild. 

rhubarb

Temat i #MånadensGröna är rabarber. Jag tog första steget mot att eventuellt åstadkomma något där: Jag gick ut och plockade rabarber. Now what? Inte den blekaste. 

spider-egg

En av husspindlarna väntar tillökning. Några tusen stycken. Varma lycköskningar till den blivande modern. 

pretty-in-braids

Älskar att mitt hår blivit så pass långt att jag kan göra inbakade flätor. 

sky-in-water

Om kvällarna, när solen just sjunkit ner bakom träden och vattnet ligger spegelblankt, då går jag ner till bryggan och låter hela mitt väsen fyllas av frid. 

Bloggkärlek

- Alicia Sivertsakvarell-guide. Inspirerade mig till att vilja plocka fram mina färger när jag kommer hem. 

- Vegokäkssamlingsinlägg med strategier för att motverka kroppsångest. Så mycket visdomar och smart tänk. Den här ska jag ha nära till hands när jobbiga tankar kommer. 

- Underbara Clarastext om att våga flytta till landsbygden, trots oro kring jobb.

"Jag hör ganska ofta att folk vill flytta till landsbygden men inte vågar för att de inte har något jobb dit de flyttar. De hade inte vi heller egentligen. Men när vi hamnade här så skapade vi våra jobb."

Så inspirerande! 

- Nadine Svenssonsinlägg med en massa härligt "skräpig" litteratur att koppla av med. Det här var precis vad jag varit sugen på under veckan. Och i mitt inlägg om Inspirationssjukan så var en punkt just att unna sig lite vanlig hederlig underhållning ibland, för att ge hjärnan semester från all duktighet. Hittade flera böcker i den här listan som jag lånade hem som e-böcker från biblioteket

1F616.png

Hur var din vecka? Nån mer här som lider av insektsångest?