Fredagsrapporten v. 19

Fredagsrapporten-v-19

Veckan då jag Stockholms-krisade ännu mer och till slut tog mitt pack och pack för att bosätta mig på lantstället och äntra workation mode.

Japp, jag är i skärgården. Kom hit igår eftermiddag efter en lång och svår resa genom helvetets alla cirklar:

Åka bastuvarm buss ihop med flamsiga gymnasieelever.

Åka fullpackad t-bana med gigantisk väska, mitt i Eurovision-hysterin.

Åka Norrtäljebuss i 1 timme, ihop med gallskrikande barn.

Åka ytterligare buss med gigantisk väska, nu även toppad med en tung matkasse.

Släpa väska + matkasse 20 minuter från busshållplats till by, varav sista hundra meterna en vildsint dragkamp för att baxa väska över grusgångar och gräsplättar. 

När jag kom fram var jag tvungen att knäcka en folköl och sätta mig på verandratrappan för att pusta ut. Göken gol och kvällssolen glittrade i vattnet. 

Jag såg ett citat i min Facebook-feed i veckan:

Solitude matters

Stillhet och ensamtid är luften jag andas. Utan dem fungerar jag inte. Utan dem tycker jag inte om mig själv.

I samma stund jag hoppade av bussen på Vätö och hörde koltrasten sjunga så klarnade mina tankar och inspirationen började flöda. Nu vill jag göra saker. Promenera, springa, yoga, bada, vara i skogen, smyga på fåglar med min kamera, reflektera, skriva, jobba med bloggen. Leva Jonna Jinton-liv.

Så ska det bli. Jag ska vara här ute, och jag ska göra alla de här sakerna och jag ska tycka om mig själv igen.

Bloggkärlek

  • Både Flora och Sandra släppt info + handling för sina kommande romaner! Älskade Sandras första bok, herregud vad jag grät p.g.a människan skriver på ett sätt som går rakt in i solar plexus. Och Flora fattar man ju lång väg att hon skriver makalöst bra. Ska läsa skiten ur båda dessa böcker så snart de kommer ut. Är svältfödd på bra skönlitteratur.
  • Gillar verkligen serien Från hobby till proffs på Better Bloggers, som just nu följer bloggen Sandras Matkrypin. Lärorikt och inspirerande!
  • Lovisa och Ulrica har redan postat sina bidrag till Månadens Gröna-utmaningen och min prestationsångest är total. Har knappt rört en rabarberstjälk i mitt liv. Mitt bidrag kommer typ vara en knäckemacka med skivad rabarber på. Eller en trådig rabarbersmoothie. Eller bara rabarberstjälkar doppade i...strösocker. Hjälp mig någon, vad kan man göra med rabarber? >_<