Fredagsrapporten v. 18

fredagsrapporten-v-18

Det är långhelg. (Har jag hört. Från icke-egenföretagare.) Så i onsdags kväll hakade jag på familjen ut till lantstället i skärgården.

Sitter just nu i en liten gäststuga som jag lånar de här dagarna. Att få komma hit var precis vad jag behövde. Vädret är fantastiskt, rena julivärmen. Natthimlen är stjärnklar. Byn är tyst och stilla, för inte så många andra är ute. 

Mina mentala batterier laddas med ensamhetsenergi och naturkraft. <3 

Veckosummering

Veckan har varit luuuuuugn. Så lugn. Hade jag inte haft fakturor ute och fler jobb på ingång så hade jag drabbats av den beryktade frilansstressen.

Istället har jag gått lös på bloggen som ett barn i en leksaksaffär. Mest bara skrivit och skrivit och skrivit.

Det känns så lätt just nu, att skriva här. Och att skriva något annat känns så svårt.

Jag borde producera innehåll för mitt andra företag, så att det händer lite i den bloggen. Men det bara går inte. Inga ord kommer. Så jag ger mig själv ett break tillsvidare.

punschberget

Planerna för helgen är att spendera mycket tid utomhus.

Dricka morgonkaffet uppe på ett litet berg bakom huset jag lånar, där vi ställt upp två stolar.

Promenera längs med klipporna. 

Ligga i solen med min mammas hund i knät.

selma-i-knat

Fota jättejättemycket. (Jag håller på att bygga om vår bys hemsida, och den behöver desperat nya bilder.)

Och njuta av stillheten innan sommaren drar igång.

Bloggkärlek

- Lovisa på Polichinelle skriver om nya Monthly Makers-inspirerade matlagningsutmaningen Månadens Gröna. Varje månad presenterar en av värdarna en råvara som är i säsong. Sen ska man laga något med denna råvara och presentera resultatet i sin blogg eller Instagram. Det här är right up my alley. Låt vegorecepten flöda!

- Det här inlägget på Teknifik, om att det är dags att börja betala även på internet. Varför är vi så snåla med att betala för digitala produkter och tjänster, samtidigt som vi gärna lägger pengar på mer eller mindre värdelösa "analoga" saker? Viktig diskussion att lyfta.

- Reaktionista har kickat igång en serie intervjuer med bloggare! Och först ut är Sandra (Atilio) Hjort, min inspirationshusgud på bloggfronten. Ser fram emot att följa den här serien och höra mer om hur andra bloggare tänker och gör. Superbra initiativ ju. 

- Ekoenkelt startar "Veckans Ekoutmaning". Jag är så på! Kul att se hur man ligger till med hållbarheten i vardagen, och också få tips på vanor man kan ändra. Joina vettja!

And that's all folks. Hur har ni haft det i veckan? Gör ni något särskilt under långhelgen? :)