Fredagsrapporten v. 17

Fredagsrapporten-vecka-17

Jag sitter här i mitt lilla hemmakontor (läs: klädkammare), dricker kaffe och känner fredagspepp efter en väl uträttad arbetsvecka.

Tänkte börja med såna här lägesuppdateringar på fredagar där jag summerar veckans jobb och sprider lite länkkärlek. En slags "soloprenörs-AW". 

Here we go:

Veckosummering

kaffe-pa-hemmakontoret

Den här veckan började väldigt bra.

Jag har haft softa frilansuppdrag att jobba med, och kunnat lägga mycket tid på bloggen. Som ni kanske sett så har jag börjat göra mer bilder och grafik här. Jag använder ett skitbra gratisverktyg som heter Canva för att skapa coverbilder till inläggen. Har även gjort en ny Facebook-bakgrund, och bildknappar i sidebaren för mina största kategorier i bloggen.

Och så har jag styrt upp en ordentlig bloggkalender i Trello och börjat planera inlägg och inläggsserier för flera månader framöver.

Så nu jäklar är det ordning på bloggtorpet! 

Men igår var ingen rolig dag. Ett möte blev inställt. Jag fick spendera halva förmiddagen med att bråka med UPS och Apple ang. en leverans som dragit ut på tiden och nu verkar ha kommit bort. Och på eftermiddagen var vi på min mormors gravsättning (hon gick bort i december) och stod på en kyrkogård och frös och grät. Deppigt, men ändå fint och stillsamt. Efteråt gick vi på restaurang allihop, och jag fick jag lite välbehövligt umgänge med familjen. 

Idag är en mysig hemmadag men frilans- och bloggjobb på agendan. Sen ska det blir skönt att ta helg. Ska gräva ner mig i bra serier och böcker, och säkert pyssla lite med bloggen också. Har så svårt att låta bli... 

Bloggkärlek

☛ Elin på Teknifik (en av mina absoluta favvobloggar), visar sin podcaststudio och vilka prylar och program hon använder för att spela in podd. Blev inspirerad och bokmärkte det för att ha den dagen jag kanske, eventuellt får för mig att jag vill göra podd... 

jonna-jinton-arets-inspirator

Jonna Jinton vann titeln Årets Inspiratör på Finest Awards, och jag är sååååååå glad för hennes skull! Vet hur mycket hon verkligen ville vinna det priset, och hur länge hon peppat och stressat över det. Så när jag såg i LaLindas Instagramfeed att Jonna vunnit så blev jag tårögd. Grattis Jonna, du är en sann inspiratör indeed. <3

☛ Agnes på Cashew Kitchen har börjat med en inläggsserie som hon kallar för Frilansmåndag. And I love it! Det var delvis det som inspirerade mig att börja med mina de här inläggen. Älskar att läsa om andra egenföretagares/frilansares/kreativa personers liv och vardag. Det blir så nära en slags kollegor man kan komma när man jobbar mestadels ensam. 

☛ Johanna på Retrolover skrev ett klockrent "Så får du fler besökare till bloggen"-inlägg igår. Det innehåller alla de viktigaste punkterna att tänka på om man vill växa sin blogg och nå ut till fler. Kan lätt skrivas ut och sättas på väggen. 

Hur har din vecka varit? =)