Ett foto i timmen 16/5 2016

ett-foto-i-timmen-16-maj-2016

"Det här med Ett Foto i Timmen. Om man skulle ta och prova det" tänkte jag igår. Och här är den nu: bloggens allra första EFIT! (Kan vi kalla det för en EFIT? Jag tycker det.)

Så här fortlöpte alltså min gårdag. En någorlunda vanlig måndag, om än i "workation" mode. Hade jag gjort en EFIT hemma i stan hade det varit typ 20 bilder i följd på min datorskärm. Jätteintressant.

kl08

07.44 - Vaknar upp till denna vy. Undersidan på översängen i våningssängen jag sover i. Det är smidigt, för jag kan kila fast min iPhone där på kvällarna när jag ligger i sängen och lyssnar poddar.

kl09

09.00 - Gör som jag brukar: brygger en stor kanna kaffe och sätter mig vid datorn. Här svarar jag på massa fina kommentarer, läser ikapp bloggar och sköter lite jobbkorrespondens. 

kl10

10.00 - Öppnar köksdörren på glänt för att riktigt fatta att gårdagens ursinniga regnstorm verkligen är över. Det är vindstilla och nästan lite soligt ute. Humlorna surrar och fåglarna sjunger. Som om ingenting hänt.

kl11

11.00 - Har fortfarande ganska jobbig mensvärk och tycker synd om mig själv framför spegeln. 

kl12

12.00 - Tar fram en skål overnight oats ur kylen och sätter mig och läser om klassikern The Spiral Dance. 

kl13

13.00 - Hoppar på cykeln för att åka och handla lite mat. Ena handen på styret och den andra nonchalant fotandes med mobilen. Utan hjälm. Säg inget till min mamma. 

kl14

14.00 - På väg hem från affären. Överväger att köpa med mig en påse bajs hem. Men ärsch, har ju inte plats på pakethållaren så det får vara. 

kl15

15.00 - Serverar mig själv dagens lunch bestående av snabba kolhydrater och natriumglutamat. Om nom nom. Säga vad man vill om snabbnudlar men äckliga är de då rakt inte.

kl16

16.00 - Dags att fortsätta jobba lite... Hoppsan, Magnus hade visst skickat ett klipp till mig med världens sötaste sälbebis.

kl17

17.00 - Det är hårt arbete att prokrastinera så jag unnar mig en bensträckare. Lånar mammas trädgårdstofflor och går upp på berget bakom huset. Lyssnar på göken och koltrastarna och ringduvorna. 

kl18

17.40 - Men nu så. Tar itu med frilansjobb och förbereder blogginlägg. Testar bloggverktyget CoSchedule efter tips av Katta

kl19

19.20 -Här nånstans förklarar jag arbetsdagen slut, tar en folköl och går ner till vattnet för att titta på kvällssolen. Det är som om vädret ber om förlåtelse för gårdagens stormiga, regniga utspel. Jag godtar ursäkten.

kl20

20.00 - Som om inte solnedgången var nog: två svanar kommer flygande från andra sidan fjärden. Som den fågelpaparazzi jag är rycker jag upp kameran och lyckas fånga dem precis när de flyger förbi. Fäller nästan en tår, så vackra är de. Ligger och guppar i det glittrande vattnet, och sticker stjärtarna i vädret sådär som fåglar gör när de letar mat under ytan. Det är det sötaste jag vet, klarar knappt av att se det. 

kl21

21.00 - Men något jag verkligen klarar av att se är senaste avsnittet av Game of Thrones. Orkar inte styra upp middag så jag brer några mackor och kokar en kopp te. 

Sen blir jag för trött för att orka fota mer, men det som händer efter GoT är att jag även kollar veckans Silicon Valley, och inspirerat av det googlar "T. J. Miller stand up" och därifrån trillar ner i det svarta hål som är YouTube.

Kollar sedan stand up-videos alldeles för länge, somnar alldeles för sent på natten, och vaknade nyss alldeles för sent på dagen. Så här sitter jag nu, och har inte ens kokat mitt morgonkaffe. Ska gå och göra det nu. =)