Dolt socker i grönt te

Läste det här för några dagar sen och blev inte det minsta förvånad. 

Twinings Green Tea & Lemon har länge varit en av mina favoritsorter av grönt te. Av en anledning. Det är ovanligt gott för att vara ett grönt te. 

Grönt te är i regel ganska så beskt och svårt att få till tycker jag. När jag brygger grönt te på lösa blad av något fint märke så väntar jag alltid tills vattnet svalnat en aning, för annars bränns de känsliga bladen och man får mer av den där beskan. Och jag doppar bara teet i max en minut, ibland ännu kortare. Ändå tycker jag ofta inte det blir särskilt gott. 

s328127075831127421_p884_i5_w320

Men det här påsteet från Twinings har jag aldrig haft de här problemen med, och nu fattar jag varför. Läser jag på förpackningen så står det, precis som artikeln säger, "natural flavorings", men inget mer specifikt. "Naturliga smakämnen" kan ju vara precis vad som helst. Torkat hundbajs, cannabis eller sågspån. Eller socker. Detta förbannade jävla socker som ska smygas in i allting. 

Paketet åkte direkt ner i sopkorgen och kommer aldrig köpas igen.

Inte för att 20% socker är så himla farligt. Jag dricker läsk ibland, och äter godis och glass som vilken vanlig dödlig som helst. Är inte sockerpuritan på något sätt.

Vad jag inte pallar är när storföretag smusslar, smyger och inte talar klarspråk gentemot sina kunder.

Hellre äckligt och ärligt te än sött och lögnaktigt.