Day in the Life: fotopromenad, biblioteksbesök och tidningsjakt.

Jag tycker det är spännande att se hur andras vardagliga liv ser ut, så tänkte börja posta lite fler såna inlägg från mitt eget liv. För ni som är nyfikna på hur vardagen kan se ut för en frilansande mångsysslare/kreativ soloprenör en helt vanlig torsdag i mars... 

Just den här dagen är den huvudsakliga punkten på min agenda att samla underlag och idéer inför att skicka ut lite artikelpitchar till tidningar. Det är några år sedan jag sist frilansande som skribent, så jag känner mig lite rostig. Behöver inspektera utbudet, bläddra lite i magasin och lära känna mina potentiella kunder ordentligt.

På bibliotek brukar det finnas en hel del tidningar man kan bläddra i, och jag har aldrig varit på biblioteket i Hammarby Sjöstad där jag bor. (En ort i Stockholms södra ytterkant.) Så för att utforska det lite och passa på att få frisk luft så beger jag mig ut. Med barbapappa som stilförebild:

IMG_9327.jpg

Det visar sig vara en helt magisk, härlig dimma ute. Jag ångrar direkt att jag inte tagit med mig kameran. Men beslutar mig för att ändå ta en kort sväng runt i hamnen och fota med iPhonen:

IMG_9301.jpg

IMG_9298.jpg

När jag kommer fram till biblioteket, som ligger precis vid vattnet, med en massa änder, måsar och gäss precis nedanför - slås jag av en plötslig lycka inombords. Jag kan få så ibland, när jag minst anar det. En spontan livsglädje inombords. "Det här är mitt liv. Sånt här får jag göra på arbetstid. Gå till bibliotek och titta på fåglar. Fy fan vad jag är lycklig." Typ så. 

Är tvungen att stå utanför bibliotekets entré ett tag och lugna ner mig. Vill inte gå in och se för frireligiös ut. 

IMG_9304.jpg

Det här är ett ganska litet, men mysigt, bibliotek. Som visar sig inte ha så mycket tidningar. Så jag drar snart vidare, för att få mitt tidningsfix någon annanstans.

Det kanske verkar vansinne att köpa tidningar för närmare 700kr. Kassörskan undrar nog. Kunden efter mig i kön undrar definitivt. Men jag tänker att detta är en investering jag behöver göra för att kunna pitcha bra idéer till de här tidningarna. Några av dem har jag skrivit för förut, t.ex. Aftonbladets Söndagsbilaga, Driva Eget, ToppHälsa, Hälsa och Må Bra. Några andra har jag pitchat till men inte fått till något uppdrag. Och ytterligare några har jag aldrig kontaktat. Så nu ska det bli kul att lusläsa dem allihop och spåna idéer.

IMG_9308.jpg

Detta sysslar jag med resten av eftermiddagen. Tills att det blir kväll och det plingar på dörren. Det är Sellpy som kommer för att plocka upp en kasse med kläder jag vill bli av med. Helt utan att vara sponsrad av dem så kan jag säga att det här är en fenomenal affärsidé.

Hur mycket kläder och prylar har man inte hemma som man inte använder och lätt hade kunnat sälja eller skänka - om man bara orkat? Sellpy säljer de här grejerna åt en, tar hälften av vinsten, och det de inte kan sälja skänker de till välgörenhet. Fy fasen så bra. 

IMG_1610.jpg

Sen lagar jag middag åt mig och min sambo, och passar samtidigt på att slänga in några kakor i ugnen. Och jag menar verkligen "slänga". Låter så nonchalant när man säger så där, men de här kakorna har bara fyra ingredienser som man knådar ihop, trycker ut på en plåt och har i ugnen i 10 minuter. Ändå är de de godaste jäkla kakor jag någonsin ätit. Ska berätta mer om dem i veckan... 

IMG_1617.jpg

 

Det här inlägget är en del av #blogg100 - en utmaning som går ut på att blogga varje dag i hundra dagar. Läs mer här!