Bossa nova räddar liv

Sitter och kämpar med tentan, sedan kl. 15, utan något större resultat. Och jag börjar känna mig mer och mer förtvivlad och desperat.
Hur jag än gör, och hur jag än försöker så förstår jag inte. Det är som om min hjärna inte har access till sannolikhetslära och spelteori. Dessa ämnen är off limits för mitt förstånd. Jag ser framför mig hur jag failar tentan, blir icke-godkänd på kursen och inte får ta examen utan har pluggat här i tre år förgäves. Totalt misslyckande och skam.

Men så lyssnar jag på bossa.

Den gråa hinnan framför mina ögon löses upp och tillvaron får färg igen. Hela lägenheten fylls av mys. Mitt ansikte ler av sig självt. Mina jordliga bekymmer försvinner och jag påminns om att hur det än går på tentan så kommer jag att överleva och ha min hälsa. Det finns ingen anledning att förtvivla, det går bara att dansa runt lite i lägenheten och låtsas att man är utomlands.
Allt som ska ske, kommer ske. Jag kan bara vara lugn…

Ni som läser detta, jag är nyfiken: har ni något som kan få er att glömma era bekymmer?

Man borde ha en lång lista över såna saker att ta fram när man mår såhär. =)