#blogg100 och om ett hälsosamt förhållande till bloggandet

IMG_0571.jpg

Idag startar något som heter #blogg100. Ett initiativ/tradition av bloggaren Fredrik Wass som innebär att man bloggar varje dag i hundra dagar. Eller iallafall försöker. 

Det här upplägget skrämmer skiten ur mig om jag ska vara ärlig. Att förbinda mig till att göra något i så många dagar i sträck, av ren principsak, och inom något som jag aldrig tidigare lyckats upprätthålla en kontinuerlig rutin, hur mycket jag än velat. Det går emot min natur. Det är dömt att misslyckas. Jag varken bör eller behöver åta mig den här utmaningen. 

Just därför tänker jag göra det. 

Om så bara för att vi kan peka och skratta åt mig när jag ger upp om några veckor.

Men framför allt för att påminna mig själv om att: Det är inte hela världen att ge upp. Jorden går inte under om det inte kommer upp ett inlägg i min blogg nån dag. Jag är inte en "dålig bloggare" för det, för hur bra man är som bloggare mäts inte i kvantitet och självdisciplin utan i passion och kvalitet. 

Därför tänker jag bara blogga om jag har något intressant att dela med mig av. Klarar jag inte det i hundra dagar i sträck så får det vara. Och känner jag att bloggandet börjar kännas nertyngt av måsten och principer så får det också vara.

Har du också en blogg och känner dig sugen på att vara med så tycker jag du ska anmäla dig.

Då kör vi då. One down, 99 more to go... 

Blogg100