Aprillistan

Aprillistan

April: månaden då jag drunknade i frilansjobb, hade Stockholmspanik och steppade upp mitt blogg-game.

Det har gått fyra månader sedan jag nylanserade lugnochfin. 

Ändå känns det inte som att att jag bloggat seriöst i mer än några veckor. Har gått och väntat på dagen då jag vaknar upp i sann mångsysslar-anda, med noll bloggmotivation och lust att fokusera på något annat istället, men den dagen tycks aldrig komma. Så jag måste vara på rätt väg.

Låt oss kika närmare på vad den här månaden bjudit på...

 

Månadens höjdpunkt

Jag har skrivit två inlägg den här månaden som verkligen slagit igenom och fått underbar respons. Min text om hur mycket jag ogillar oväntade telefonsamtal, och mitt öppna brev från din introverta vän

Inga av de här inläggen trodde jag skulle få den här uppmärksamheten. Inlägget om introvert vänskap hade legat som utkast rätt länge och jag var inte ens säker på om jag ville publicera det.

Så det här är ytterligare ett exempel på att man aldrig kan veta vad ens läsare ska gilla, och att man inte är den bästa personen att döma sitt eget arbete.

Lesson learned: Tänk inte efter så jäkla mycket, döm inte dig själv så hårt, var inte en sån perfektionist. Bara skriv, skriv, skriv från hjärtat och låt dina läsare avgöra vad som är bra och inte bra. Ok? Ok. =)

seagulls

 

Månadens jobbighet

Det är tufft att bo i den här stan, i den här lägenheten. Jag har inte fått så mycket ensamtid som jag behövt.

Samtidigt har jag jobbat i princip non stop, instängd i mitt lilla hemmakontor, (som är en klädkammare utan varken fönster eller luftcirkulation), och fått krokig rygg, musarm och huvudvärk.

Den här situationen är inte hållbar, och vi letar lägenhet i Gävle så gott vi kan men det går alldeles för långsamt. Så jag har krisat en hel del. 

 

Månadens fail

Jag insåg mina begränsningar och hoppade #blogg100. Som Reaktionista skrev så klokt: man ska vara rädd om sin kreativitet. Couldn't agree more. 

Mitt första #blogg100 har varit otroligt roligt och har gett mig mycket: fler nya läsare, kontinuitet och disciplin. Att jag inte kommer ha bloggat exakt varje dag de här hundra dagarna tar inte ifrån mig något av detta. Så jag ser det inte som ett fail egentligen utan som en värdefull erfarenhet och lärdom. 

louise-pa-hemmakontoret

Månadens seger

Jag är så stolt över min progress med bloggen den här månaden. Jag vet vart jag vill nå, upprätthåller mina rutiner och min motivation, jag blir gradvis bättre, jag tar det på stort allvar. 

Och det ger resultat! Önskar att jag kunnat åka tillbaka i tiden några år för att säga det till mig själv när jag mest satt och tvekade och half-assade. "Det är bara en blogg" "Det tar för mycket tid och är säkert inte värt det"

Fel. Det är inte bara en blogg. Det är värt det. Do the work. Love the work.

 

Månadens om nom

Jag och sambon har blivit som tokiga i vegoschnitzlar med potatismos, dillsås och gröna ärtor. Allvarligt, jag vill typ inte äta något annat. Ska laga det ikväll också. 

 

Månadens musik

AURORA - Runaway. Jag har lyssnat på den här låten som en besatt. För hallå, hon är ju magisk. 

 

Månadens serie

Jag upptäckte Outlander, och har plöjt igenom hela första säsongen. Det har spillt över i mitt liv på så sätt att jag börjat uppskatta fin, skotsk whiskey och återuppväckt min kärlek till keltisk musik och mytologi.

 

Månadens fågel

Jag är fortfarande i en hönsperiod. Blir så upp-över-öronen förtjust av dem. Instagramkontot @honssonligan är mitt lyckopiller i vardagen. Många av hennes bilder är rena kostverken, och så videos som denna som man bara myser av:

Bock bock bock... 

 

Månadens mest populära blogginlägg

Ring inte mig, jag ringer (inte) dig

Öppet brev från din introverta vän

Testa dig själv: Borde du bli soloprenör?

6 saker du inte vet om mig