7 bästa böckerna om personlig utveckling

Tänkte dela med mig av min topp 7-lista för böcker om personlig utveckling. Dessa böcker än såna som tål att läsas igen och igen och igen och som alltid har något att påminna en om varje gång. Riktigt bra böcker med andra ord.

Listar dem utan inbördes ordning, de är alla lika viktiga inom sina respektive områden.

  1. The Secret – Rhonda Byrne
  2. Samtal med Gud bok 1, 2 och 3 – Neale Donald Walsch 
  3. Självkänsla Nu och Mera självkänsla – Mia Törnblom 
  4. Din Gränslösa Styrka – Anthony Robbins  
Te Secret
The Secret

Om lagen om attraktion och hur du skapar dig det liv du helst vill ha, med hjälp av dina tankar. Teknikerna och idéerna är långt ifrån nya, men den här boken har blivit ett fenomen och har gjort informationen mer tillgänglig för folk. Tro mig, de här sakerna fungerar. Ska du bara läsa en av de här böckerna, läs denna. Helst redan idag.

Samtal med Gud
Samtal med Gud

Samtliga tre böcker är en dialog mellan författaren och ”gud”, och går in på alla livets stora frågor, problem och möjligheter. Du behöver inte tro på gud för att få ut något av dem, läs bara med ett öppet sinne och bry dig inte om vart idéerna kommer ifrån. Fantastiskt berörande, omvälvande och spännande böcker som förändras ens liv. Bok 1 handlar främst om människor, och vilka saker vi kämpar med på vardaglig basis.

Samtal med Gud bok 2
Samtal med Gud bok 2

Bok 2 vidgar perspektivet till att innefatta vår jord och vilka globala problem vi har. Många intressanta saker i denna bok som både tröstar och får en att tänka till.

Samtal med Gud bok 3Samtal med Gud bok 3

Handlar om livets mysterier, universum, framtiden, o.s.v. Väldigt spännande bok.

Självkänsla Nu
Självkänsla Nu

Den enda bok du behöver om självkänsla i mitt tycke. Har läst den så många gånger, och varje gång blir jag påmind om något jag glömt, och mår mycket bättre efteråt. Att ha denna bok hemma är som att ha tillgång till en egen psykolog dygnet runt. Läs den, och gör som Mia säger, oavsett vad du tror och tycker om det. Det fungerar.

Mera Självkänsla
Mera Självkänsla

Uppföljaren till Självkänsla Nu, som går in mer på självkänsla inom olika situationer och delar av livet. Mycket bra saker i den här boken som kompletterar den första.

Din Gränslösa Styrka
Din Gränslösa Styrka

Den mest kända och omtyckta boken av den mest kända coachen inom personlig utveckling och prestation. I denna bok pratar han om allt ifrån fysisk hälsa till kommunikation med andra människor, målsättning och hur man uppfyller sina drömmar. En mer peppande bok får man leta efter. Du bara måste läsa den.

Det var mina tips. Har ni läst någon av böckerna? Vad tycker ni? Har jag missat någon viktig bok?

Kommentera! ;)