5 podcasts som ger mig businesspepp

5-podcasts-som-ger-mig-businesspepp

Jag älskar podcasts. Älskar, älskar, älskar. Lyssnar på dem när jag promenerar eller springer, när jag ligger i badet och när jag ska sova. 

Prenumererar inte på så många "pratpoddar" utan vill gärna ha ett specifikt syfte med mitt lyssnande. Och mitt främsta syfte är att bli inspirerad i mitt företagsbyggande och frilansande. Att få businesspepp helt enkelt. 

Tipsen jag får i podcasts känns mer lättillgängliga, jämfört med de jag läser i böcker eller artiklar. Nåt med att höra en människas röst gör att det känns verkligare. Och roligare. 

Och när man följt en podd under en tid så känns det nästan som att man känner personerna i den. Att de är kompisar eller mentorer. Det behövs när man är soloprenör utan kollegor att fika och utbyta idéer och erfarenheter med.

Här är mina topp 5 bästa businesspeppande podcasts:

1. Bloggbusiness

podcast-bloggbusiness (1)

Denna är ju given förstaplats. "Duh" liksom. 

Bara det faktum att det görs en podd på svenska om bloggande och digitalt entreprenörskap = himmelrike. Sen att podden och dess host, LaLinda, håller ruggigt hög klass, bjuder in de bästa gästerna och ställer de mest intressanta frågorna = sjunde himlen!

Bloggbusiness (och nätverket Better Bloggers som ligger bakom den) är absolut bästa resurserna om du vill göra business av din blogg på något sätt.

2. Being Boss

podcast-being-boss (1)

De här två kvinnorna är så jäkla coola och inspirerande. Upptäckte deras podd för några månader sedan och har lyssnat mig gul och blå.

De lever spännande liv, har en sund (och peppig) inställning till egenföretagandet, och tar upp ämnen som ofta inte förekommer i andra businesspoddar: t.ex. hur man skaffar en bra entreprenörs-mentalitet och hur man tar hand om sig själv som egenföretagare.

3. The Fizzle Show

podcast-the-fizzle-show (1)

Den här podden har jag följt i evigheters evighet p.g.a. så sköna hosts och så så så bra innehåll i varje avsnitt. 

När jag känner mig riktigt opepp, frustrerad och rädd för att ha tagit mig vatten över huvudet med hela den här egenföretagar-idén så lyssnar jag på ett avsnitt och får allt mitt mod tillbaka. Plus en massa konkreta tips och råd. Plus träningsvärk i magen av skratt.

Rekommenderar även deras community/onlinekursportal för onlineentreprenörer, som jag själv använt och fått ut sjukt mycket av. Du kan testa det gratis i 2 veckor. Bara det är guld värt.  

4. Källan

podcast-kallan (1)

Känslan när jag upptäckte den här podden, skapad av bästa Sandra Hjort. Total eufori. 

För det första: ALLA gäster är spännande och inspirerande. Så garanterat intressanta diskussioner.

För det andra: Sandra är så himla behaglig att lyssna på. Många av poddarna jag annars lyssnar på är amerikanska, och där tenderar det att vara lite flåshurtigt och hyper ibland. Källan är raka motsatsen. Den lyckas vara minst lika inspirerande, men på en lugnt och mysigt sätt. 

1F618.png

Det enda trista är att podcasten inte görs längre. Och det förstår jag: en ensam person kan inte driva något på den här nivån helt själv med hälsan i behåll. Men! Det finns gott om avsnitt att lyssna igenom, och de är verkligen en skattkammare. Tack, Sandra för att du skapade detta. 

5. Make It Happen

podcast-make-it-happen (1)

Den här podden har jag nyligen upptäckt, för att två av mina online-hjältinnor gästat den. (Regina och Mariah)

Det är lite svårt att höra vad Jen säger, för hon är så oerhört brittisk (<3!), men det tas igen med råge tack vare bra gäster och innehåll. Särskilt avsnitten med Mariah Coz och Regina Anaejionu är suuuuperintressanta och användbara. Försökte lyssna på dem när jag skulle sova men var tvungen att sätta mig upp hela tiden för anteckna idéer i mobilen som en galning.

1F60A.png

Har du fler tips på karriärpeppiga poddar? Gimme gimme gimme!